Ajdovski dijaki in dijakinje E-ciklirali

V okviru postavitve uličnih zbiralnikov na nekatere večje ekološke otoke v občinah Ajdovščina in Vipava, ki se je zgodila letošnjega marca, je Mladinska Mreža MaMa skupaj z družbo Zeos d.o.o. v četrtek, 27. oktobra 2017, izvedla eko delavnico za ajdovsko mladino. Dijaki so se na Srednji šoli Veno Pilon spoznali s starimi aparati in pravilnim ravnanjem s tovrstnimi odpadki. Delavnica se je zgodila v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS, d.o.o..
Kviz je bil le eden izmed zabavnih aktivnosti delavnice, ki je mlade popeljal v svet Ecikliranja. Poleg tega so izdelovali tudi zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Kreativni so bili pri oblikovanju sloganov – stavkov, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju:

Eko delavnica v Ajdovščini.

– E-cikliraj, pobiraj in točke zbiraj!
– E-cikliraj, zemljo podpiraj!
– Voda, zemlja, zrak – E-cikliraj kot junak!
– Da v naravi ne bo smeti, E-ciklirajmo vsi!

Dijakom so bili na dogodku v pomoč moderatorji: Urša Dolinšek iz družbe ZEOS, d.o.o., Kaja Čop, Urban Krevl in Laura Krančan iz Zavoda Mladinska mreža MaMa ter Nataša Kosmač iz Komunalno stanovanjske družbe d.o.o. Ajdovščina.

Dogodek je mlade izredno motiviral, saj so izkazali zanimanje za vsebino in pripravljenost za spremembe na tem področju. Predlagali so nekaj dobrih rešitev za zmanjšanje e-odpadkov, kot recimo boljša kakovost izdelkov, hkrati pa so razmišljali o načinih ponovne uporabe aparatov ter izpostavili nekaj trenutno najbolj aktualnih možnosti, ki jih tudi sami uporabljajo.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa