Bliža se letna konferenca »Mladost je norost, po občini skače, kjer je most«

V sredo, 11. novembra 2020, ob 9.00 uri, bo v digitalni obliki v okviru partnerstva Europe Goes Local, podpora razvoju in krepitvi mladinskega dela na lokalni ravni, ki ga vodi Zavod Movit, potekala letna konferenca za občine »Mladost je norost, po občini skače, kjer je most«, pri kateri sodeluje tudi Mreža MaMa.

Osrednja tema tokratne konference je Kaj lahko naredimo za več participacije mladih. V zadnjih letih se mladinsko delo na lokalni ravni namreč srečuje z izzivom aktivne participacije mladih in njihovega vključevanja v javno življenje. Namen konference je zato okrepiti podporne strukture za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstavnike občin podpreti pri mreženju in izmenjavi dobrih praks.

Organizatorji bomo na konferenci osvetlili sodobni izziv pregovorne odtujenosti današnje generacije mladih ter ponudili razloge in načine za njihovo vključevanje v javno življenje. Predstavili bomo primere praks, kjer so občine uspešno nagovorile mlade in jih spodbudile k sodelovanju ter dosedanje aktivnosti na področju partnerstva Europe Goes Local.

Potek konference bo mogoče spremljati tudi preko live stream prenosa na Facebook profilu Zavoda Movit in sicer med 9.00 in 9.30 (uvodni nagovori), med 10.15 in 10.30 (predavanje prof. dr. Deželana o participaciji mladih) ter ob 14.00 do 14.30 v sklepnem delu konference.

Sodelujoči partnerji: Zavod Movit, Urad Republike Slovenije za mladino, Mladinska mreža MaMa, Mladinski svet Slovenije, Občina Brežice, Mestna občina Novo mesto in Mestna občina Ljubljana.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa