Digitalni toolkit YouPart za mladinske delavce

Mreža MaMa, v sodelovanju s partnerji projekta YouPart, predstavlja Digitalni Toolkit za mladinske delavce. Toolkit je zasnovan z namenom opolnomočenja mladinskih delavcev in izboljšanja njihovega dela z mladimi na področju aktivnega državljanstva.

Digitalni Toolkit, s posebnim poudarkom na aktivni participaciji in državljanski vzgoji, v 5. poglavjih in z 48 enotami ponuja praktične materiale za vse, ki delajo z mladimi. Brezplačno spletno orodje je metodološki rezultat Erasmus+ projekta za participacijo mladih “YouPart: Engage. Connect. Empower”, sodelovanja organizacij iz mladinskega sektorja in mladinskih delavcev iz 12 organizacij iz šestih držav.

Trenutno je v angleškem jeziku dostopen tukaj, kmalu pa bo na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Mnoge dejavnosti, uporabljene in prilagojene na delavnicah in mladinskih konferencah projekta YouPart, so vključene v Digitalni Toolkit. Druge dejavnosti so bile preizkušene v vsakdanjem mladinskem delu članov projekta in njihovih sodelavcev v vseh šestih državah.


Erasmus+ projekt YouPart vodi organizacija Südwind in združuje partnerje iz šestih evropskih držav (Avstrija, Češka, Grčija, Italija, Slovenija in Srbija), ki delijo skupno vizijo – izboljšati participacijo mladih.

V Evropskem letu mladih 2022 so se mladi Evropejci iz vseh šestih partnerskih držav pridružili projektu YouPart ne le za razpravo o participaciji mladih in njihovih pravicah, temveč tudi za uresničevanje gesel “vključi se”, “poveži se” in “opolnomoči”. Projekt je bil posebej namenjen mladim, ki imajo omejen dostop do politične participacije, katerih glasovi so v družbi in politiki manj slišani – vendar imajo veliko povedati. Več kot 150 udeležencev, starih od 13 do 24 let, se je najprej zbralo na lokalnih in nacionalnih delavnicah. Nato se je 60 mladih ter mladinskih delavcev in članov partnerskih organizacij srečalo na dveh mladinskih konferencah YouPart na Dunaju in v Pragi. Tam so se spoznali, razpravljali o idejah in oblikovali zahteve, naslovljene na politične odločevalce na nacionalni in evropski ravni. Na koncu so decembra 2022 YouPart Evropske mladinske zahteve predstavili zainteresiranim poslancem v Evropskem parlamentu v Bruslju.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa