“Izzivi in predlogi mladih z dogodkov Klikni: Naroči se na EU – Prihodnost Evropske unije in življenja mladih”

Na Mreži MaMa smo v evropskem volilnem letu 2024 v sodelovanju s 6 mladinskimi centri  izvedli projekt »Klikni: Naroči se na EU«, ki je angažiral, povezal in opolnomočil mlade, da so postali aktivni udeleženci in sooblikovalci evropske demokracije.

Mladi so se na dogodkih z nekdanjimi in aktualnimi evropskimi poslanci in poslankami pogovarjali o tem, kakšne priložnosti imajo v Evropski uniji, kakšno Evropo si želijo v prihodnosti, kakšna je vloga Evropskega parlamenta in kako ta vpliva na njihova življenja.

Tekom projekta smo med mladimi v razpravi prepoznali in zbrali več predlogov o tem, v kakšni družbi želijo živeti. Te smo vsebinsko razdelili v več sklopov. Preberete jih lahko tukaj. 

V sklopu projekta smo izvedli šest regijskih mladinskih dialogov v mladinskih centrih po celi Sloveniji (Novo mesto, Slovenj Gradec, Lesce, Sevnica, Zagorje ob Savi in Ljutomer) in en  osrednji, nacionalni mladinski dialog, ki je potekal v Celju. Skupno je bilo v aktivnosti projekta vključenih preko 350 mladih, starih med 15 in 29 let. Njihovi odzivi kažejo, da si želijo več takšnih dogodkov, v katerih imajo priložnost izraziti svoje mnenje in na katerih se čutijo slišani.

Projekt »Klikni: Naroči se na EU« smo izvajali v sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom, Javnim zavodom Dravit Dravograd, KŠTM Sevnica, LokalPatriotom, Mladinskim centrom Prlekije, Mladinskim dnevnim centrom KamRa in Mladinskim centrom Zagorje ob Savi.

Projekt sofinancira Evropska unija. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Evropski unija ni odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa