Kreativni izziv: “Planet varujem, ko z energijo varčujem”

Mreža MaMa pri svojem delovanju sodeluje z različnimi deležniki in organizacijami ter se medsektorsko povezuje. Z vami tokrat delimo informacijo o kreativnem izzivu za mlade “Planet varujem, ko z energijo varčujem”, ki poteka v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE pod vodstvom Ministrstva za okolje in prostor. Lepo vas vabimo, da informacijo o  kreativnem izzivu razširite med mladimi, ki obiskujejo vaše mladinske centre in jih vključite v natečaj kot ključne akterje sprememb v smeri zelene prihodnosti. 

Imamo #samo1planet in moramo se naučiti bolje skrbeti zanj. Znanstveniki nas že leta opozarjajo, da so podnebne spremembe resen problem, ki ga ne smemo ignorirati niti kot družba niti kot posamezniki. Mladi imajo še največ vpliva na spremembe vseh generacij, zato naj bo prijava na kreativni izziv prvi korak v dobro našega planeta.

Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE predstavlja energetski kreativni izziv: “Planet varujem, ko z energijo varčujem”, ki izobražuje in spodbuja k večji energijski odgovornosti v gospodinjstvu. Mladi lahko v izzivu na kreativen način izrazijo, kako so energetsko učinkoviti v njihovih družinah. Izziv je namenjen vsem do 20 leta starosti, z nekaj pomoči staršev pa lahko sodelujejo pa tudi najmlajši.

Nabor idej, kako smo lahko energijsko učinkoviti, je dostopen tudi na spletni strani samo1planet.si/.

Izdelke mladih zbirajo na elektronskem naslovu natecaj@samo1planet.si do 23. marca.

Organizatorji natečaja so za sodelujoče pripravili tudi nekaj simpatičnih #samo1planet ekoloških daril, ki bodo ob koncu natečaja, z žrebom razdeljena med sodelujoče.

KAKO SODELOVATI?

  • Sprehodi se po svojem domu in preveri, ali ste kot družina energetsko učinkoviti?
  • Posnemi kratek video, fotografijo, boomerang ali se izrazi na način, ki ti je blizu.
  • Izdelek pošlji na naslov natecaj@samo1planet.si
  • Pri objavi na socialnih omrežjih uporabi #samo1planet in označi @care4climate.

Vse je dobrodošlo, pomembno je le, da bomo na družbenih medijih širili glas o pomembnosti energetsko učinkovitih navad in postavili dober vzor. Z malimi koraki lahko vzpodbudimo velike spremembe.

*****

Več informacij, pravila sodelovanja in nekaj namigov najdete na uradni strani samo1planet.si/.

*****

O projektu
LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je osemletni celostni projekt, ki z ozaveščanjem, izobraževanjem in usposabljanjem ključnih deležnikov spodbuja izvajanje ukrepov, s čimer bo Slovenija učinkoviteje dosegla cilj zmanjšati emisije toplogrednih plinov (TGP) do leta 2030 oziroma hitrejši prehod v nizkoogljično družbo.
Celostni projekt je sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.
V projektu LIFE IP CARE4CLIMATE je pod vodstvom Ministrstva za okolje in prostor povezanih 15 partnerjev iz javnega, nevladnega in zasebnega sektorja.
S svojimi aktivnostmi prispevajo k učinkovitejšemu izvajanju ukrepov za zmanjšanje emisij TGP, določenih v strateških dokumentih, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije za doseganje notranje zakonodajnih ciljev na področju zmanjšanja emisij TGP.
Več na spletni strani: www.care4climate.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa