Mladinski centri skupaj z Mrežo MaMa praznujejo njeno polnoletnost

Članice Mreže MaMa – 55 mladinskih centrov po Sloveniji, igrajo ključno vlogo pri oblikovanju življenja mladih in prispevanju k družbeni raznolikosti ter aktivnemu državljanstvu. Mladinski centri so znani po raznovrstnih programih in dejavnostih, ki jih ponujajo mladim. Da bi predstavili raznolikost programov, ki jih izvajajo mladinski centri v Sloveniji, izpostavljamo aktivnosti, ki jih bodo izvedli med četrtkom, 14. in soboto, 16. novembrom, ko Mreža MaMa obeležuje 18. let delovanja. Vabimo vas, da te dni preživite v družbi mladih in kreativnih ljudi.

Dogodki na področju kulture

Mladi Zmaji Bežigrad 15. 9. organizirajo multimedijski petek, ki bo vključeval ogled filma, ples, karaoke in igranje Nintendo Switch. Tehnologija bo združena z umetnostjo in zabavo za vse mlade, ki obožujejo ustvarjalnost.

Mladi Zmaji Zalog v petek, 15. 9. pripravljajo preobrazbo centra z restavriranjem poslikave na vhodu in urejanjem okolice. To bo priložnost za ustvarjanje, druženje in umetniško izražanje.

Mladinski center Ulca 15. 9. ponuja priložnost za druženje ob glasbi, ustvarjanje grafitov, in informiranje o hip hop kulturi ter aktualnih dogodkih in delavnicah v Ljubljani. Tukaj lahko tudi brezplačno uporabljate profesionalno mizo za ročni nogomet in igrate namizni tenis.

MC Podlaga Sežana bo mladim predstavila projekt FILMŠULA, ki spodbuja filmsko vzgojo med mladimi in jim omogoča ogled kakovostnih filmskih vsebin ter sodelovanje v promocijski ekipi.

Mladinski center Zagorje organizira različne ustvarjalne delavnice, kot so slikarske in ročne spretnosti, ki bodo mladim omogočile izražanje svoje kreativnosti.

Mladinski center Krško v petek pripravlja pogovor o knjigi z naslovom “A bad day doesn’t mean a bad life”, ki bo spodbujal branje in diskusijo med mladimi.

V Mladinskem centru Hiša mladih Ajdovščina v tednu med 11. in 15. septembrom 2023 načrtujejo več dogodkov, kot so izmenjevalnica idej za mlade, otvoritev umetniške razstave, hiša mladih na terenu z uličnimi doživetji za mlade ter izmenjevalnica oblačil in knjig.

 

Aktivnosti na področju športa

Mladi Zmaji Šiška bodo v petek, 15. 9. gostil Zavod Zvezde so blizu in ponudil športne aktivnosti, kot so lokostrelstvo in boks. Poleg tega bodo pekli palačinke, se učili preprostih koreografij in prepevali karaoke.

V Zavodu za mladino in šport Trbovlje v petek pripravljajo Mlado Olimpijado na Ledenici, kjer se bodo mladi lahko pomerili v različnih športih.

 

Dogodki s poudarkom na aktivnem državljanstvu

Mladi Zmaji Golovec in Mladinski center Vič 15. 9. organizirata sobo pobega v sodelovanju z zavodom Nefiks, kjer bodo mladi reševali skrivnost pozabljenega kovčka in se hkrati poučili o priložnostih, ki jim jih ponuja EU.

Mreža Mlada ulica v petek načrtuje akcijo na javnih površinah MOL za boljšo družbo.

MIKK Murska Sobota vabi mlade da se jim v petek pridružijo na odprti premišljevalnici v parku in sodelujejo pri oblikovanju kulturno-mladinskega programa v mestu.

Mladinski center Tolmin načrtuje piknik mladinskih organizacij, ki so članice Mladinskega sveta občine Tolmin, kjer se bodo mladi lahko družili in zabavali.

 

Usposabljanja in aktivnosti za pridobivanje veščin

Mladinski center BOB v petek, 15. 9. ponuja aktivnost Let’s talk Slovene, ki pomaga tujcem pri učenju slovenščine.

V MKC Maribor 15. 9. načrtujejo delavnice na področju mladinskega dela, kulture, družbe in participativnosti.

Center interesnih dejavnosti Ptuj v soboto, 16. 9. organizira sejem prostega časa za razvoj interesov in veščin mladih.

V Mladinskem centru Idrija bodo izvajalci delavnice in aktivnosti, kjer bodo mladi imeli priložnost raziskovati svoje interese in se družiti.

 

Zabava

Center mladih Koper v petek 15. 9. organizira koncert, kjer bodo predstavili nove talente elektronske glasbe, ki bodo bobneli s hip-hop in trap ritmi ter zaključili s techno set-om.

V LokalPatriotu bodo v četrtek, 14. 9. izvedli predstavitev programa Erasmus+ skupaj s potopisnim predavanjem o Islandiji in Norveški ter otvoritvijo fotografske razstave prostovoljcev, ki so se udeležili mladinskih izmenjav.

Mladinska postaja Moste v soboto, 16. 9. organizira že šesto edicijo Moste Open 2023, dogodek s pestrim kulturnim, ekološkim, glasbenim in otroškim programom.

Mladinski center Žalec v petek, 15. 9. ponuja različne dejavnosti, kot so Art and wine ter Karaoke večer za mlade.

Celjski mladinski center 15. 9. organizira koncert z nastopom različnih glasbenih skupin, kot so Chik pawza, Pus, Pus, Pus, Osotogari in Strayway.

 

Splošne aktivnosti mladinskega dela

V Mladinskem centru Ljuba in Drago se bo v petek izvajal redni program mladinskega uličnega dela v soseski znotraj Ljubljane, prav tako redne aktivnosti mladinskega centra ponujajo tudi Mladi zmaji Črnuče. V BORC-u bo potekalo redno “petkovo henganje z Borcem”, kjer mladinski delavci spodbujajo druženje ter kreativnost.

 

Izpostavljene aktivnosti so odlična priložnost, da se mladi srečajo, povežejo in se udeležijo raznovrstnih dejavnosti, ki jim bodo pomagale pri razvoju veščin, odkrivanju svojih interesov ter prispevanju k svoji skupnosti in družbi kot celoti.

Na Mreži MaMa se zavedamo, da je kakovostno mladinsko delo ključno za razvoj naših mladih in naše družbe kot celote, zato bomo še naprej skrbeli za razvoj in napredek mladinskega dela v Sloveniji in v sodelovanju z našimi članicami stremeli k skupnemu cilju. Mladinsko delo namreč ustvarja močnejše in bolj odporne skupnosti. Z vlaganjem v mlade vlagamo v prihodnost naših skupnosti in zagotavljamo, da bodo uspešne tudi v prihodnjih letih.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa