Mladinski natečaj za kratki film “Keep it cool – zgodbe podnebnih sprememb”

Britansko veleposlaništvo v Ljubljani v sodelovanju z British Councilom, Zavodom MEPI – Mednarodno priznanje za mlade in WWF Adria razpisuje natečaj za kratki film, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z RTV Slovenija.

Mladi med 13. in 20. letom lahko na natečaju sodelujejo s pripravo filma, ki bo prikazal njihove zgodbe o škodljivih posledicah podnebnih sprememb na naravo, ki jih obdaja.  Z natečajem želijo mlade usmeriti k raziskovanju in razmišljanju ter snemanju in dokumentiranju pojavov, ki so jih spodbudile podnebne spremembe in se jasno kažejo na živalih, rastlinah ali ekosistemih v njihovem lokalnem okolju. Prav tako želijo mlade spodbuditi, da tudi oni postanejo aktivni soudeleženci aktivnosti v sklopu priprav na Podnebno konferenco Združenih narodov COP26, ki jo Združeno kraljestvo gosti od 1. do 12. novembra 2021 v Glasgowu.

Prijave na natečaj sprejemajo preko spletne prijavnice na spletni strani www.keepitcool.si, kjer najdete tudi razpisno dokumentacijo, opis pričakovanj o prijavljenih izdelkih in ostale pomembne informacije. Rok za končno oddajo filmskih zgodb je 10. oktober ob 23:59.

Med trajanjem natečaja za vse udeležence pripravljajo najmanj dva spletna dogodka oziroma delavnici, ki bosta v pomoč pri pripravi vsebin, prijavi, razmišljanju o podnebnih spremembah in snemanju kratkih filmov.

Prvi spletni seminar bo potekal 21. junija ob 15.00. Na njem bodo podrobneje obrazloženi vsebina in razpisni pogoji natečaja ter tema podnebnih sprememb, ki jo bodo predstavili predstavniki WWF Adria. Vse zainteresirane za udeležbo na natečaju vabijo k prijavi na spletni seminar preko obrazca na naslednji povezavi: https://forms.gle/v1MvBxUx58hvJHnu8. Prijave zbirajo do nedelje, 20. junija, oz. do zapolnitve vseh prostih mest.

Za vsa dodatna vprašanja in informacije so na voljo na elektronskem naslovu: info@keepitcool.si.

Mladinske centre prijazno vabimo, da spodbudite mlade k sodelovanju!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa