Nacionalno usposabljanje – Duševno zdravje mladih

Mreža MaMa v okviru projekta Mladinski centri za duševno zdravje mladih, ki je financiran s strani Evropske komisije v okviru programa Erasmus+, skupaj s partnerji iz Španije (RED EUROPEA LOS JOVENES IMPORTAN AHORA) in Estonije (MTU EESTI AVATUD NOORTEKESKUSTE UHENDUS) pripravlja nacionalni trening Duševno zdravje mladih ki bo potekalo med 20. In 22. oktobrom v Mladinskem centru Velenje.

Projekt opredeljuje tri ključna področja, in sicer podpora mladinskim delavcem, socialna vključenost in spodbujanje kakovosti.

Namen projekta je skozi izbrana prednostna področja mladinske delavce opremiti s splošnimi znanji in veščinami za prepoznavanje mladih v duševni stiski in jih dodatno usposobiti ter opremiti z informacijami in znanji na področju nudenja prve psihosocialne pomoči mladim.

Usposabljanje bo zajelo naslednje teme:

  • strokovni pogled v temo duševnih stisk med mladimi;
  • izmenjava obstoječih praks in deljenje izkušenj med mladinskimi delavci ter
  • spoznavanje s protokoli, ki so nastali v okviru mednarodnega treninga Duševno zdravje mladih, v okviru projekta Mladinski centri za duševno zdravje mladih.

Usposabljanje je primereno za izkušene mladinske delavce ali tiste na začetku svoje karierne poti, ki želijo pridobiti novo oz.  nadgraditi obstoječe znanje s področja duševnega zdravja mladih.

V nadaljevanju projekta bomo izvedli pilotno usposabljanje za uporabo protokolov, v v enem mladinskem centru v Sloveniji. V pilotno usposabljanje bodo vključeni mladinski delavci izbranega mladinskega centra, strokovnjaki s področja duševnega zdravja mladih in mladi.

Več o programu usposabljanja si lahko preberete tukaj.

PRIJAVE zbiramo preko elektronske prijavnice tukaj, do ponedeljka 18. oktobra 2021.

Za več informacij smo vam na voljo na urban.krevl@mreza-mama.si  oziroma na telefonski številki 041 223 873.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa