Novi termini za preverjanje NPK Mladinski delavec/delavka

Če si že vsaj eno leto vključen_a v področje mladinskega dela – prostovoljno ali profesionalno, imaš priložnost, da tudi ti za svoja neformalno pridobljena znanja pridobiš certifikat NPK.

V septembru sta razpisana dva roka za preverjanje NPK Mladinski delavec/Mladinska delavka:

Pregled portfolija: 14. september 2021, 14:00
Preverjanje znanja: 21. september 2021, 16:00

Ljudska univerza Kranj 

Pregled portfolija: 29. september 2021, 10:00
Preverjanje znanja: 13. oktober 2021, 10:00

Več informacij najdeš tukaj.

O Nacionalni poklicni kvalifikaciji

NPK je uradno potrdilo, s katerim lahko dokazujete vašo usposobljenost za opravljanje poklica Mladinski delavec/Mladinska delavka. Postopki pridobivanja NPK so relativno hitri, saj se lahko pri pridobivanju NPK upoštevajo spretnosti in znanja, ki ste jih pridobili med opravljanjem poklica, s prostovoljnim delom ali prostočasnimi dejavnostmi, z udeležbo na neformalnih programih izobraževanja, s samoučenjem ipd.

Za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) je pomembna kombinacija izkušenj, ki jih kandidat/kandidatka izkazuje z referenčnimi pismi in drugimi dokazili, ki so sestavni del osebne zbirne mape, obravnavane s strani komisije.

V spodnji priponki so objavljena tudi priporočila za pripravo osebne zbirne mape za pridobitev NPK, ki smo jih pripravili na Mreži MaMa. Vsem kandidatom in kandidatkam želimo srečo pri pridobitvi kvalifikacije!

Priporočila za pripravo osebne zbirne mape_NPK_LU Ormož

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa