Open call – trening vključujočega prostovoljstva na Cipru

V koncu junija, med 26. 6. in 30. 6. 2023, se bo na Cipru odvil trening razvoja metodologije vključujočega prostovoljstva, v okviru projekta Volunteer and Go!.

Mreža MaMa zbira ekipo treh mladih in treh mladinskih delavcev, ki želijo nadgraditi svoja znanja o vključujočem prostovoljstvu in doprinesti k razvoju metodologije za ustvarjanje, promocijo in upravljanje priložnosti vključujočega prostovoljstva na lokalni, nacionalni in evropski ravni. Metodologija bo namenjena mladim odraslim, ki uspešno opravljajo prostovoljno delo kljub osebnim omejitvam.

Teme, ki bodo obravnavane na usposabljanju (podrobnejši urnik bo izbranim udeležencem poslan naknadno):
– stanje na področju vključujočega prostovoljstva v državah partnericah in na ravni Evropske unije
– koncept vključujočega prostovoljstva
– koncept sočutnega pristopa in dela z mladimi, ki se soočajo s kakršnimi koli primanjkljaji
– uporaba gradiv, razvitih v projektu
– Erasmus+

Izbrani udeleženci bodo preživeli navdihujoče poletne dni na sončnem Cipru, v družbi ekip iz držav preostalih partnerjev iz Portugalske, Finske in Cipra, iz organizacij Sosped, Stando in Pista Magica.

Prijave za sodelovanje zbiramo na povezavi. 

Več o projektu:

Na splošno se mladinski delavci in prostovoljci vse bolj zavedajo vključujočega prostovoljstva in se pogovarjati o tem, kako pomembno je, da se ga obravnava kot edinstveno obliko prostovoljstva. Projekt Volunteer and Go! ima pomembno vlogo pri ozaveščanju mladinskih delavcev, prostovoljcev in zainteresiranih strani o vključujočem prostovoljstvu ter tudi pri povezovanju posameznikov iz različnih držav, da si izmenjajo izkušnje na nacionalni ravni in jih razširijo na mednarodno raven.
Cilj projekta je razviti metodologijo za mladinske delavce, da bodo znali ustvariti, promovirati in upravljati priložnosti vključujočega prostovoljstva na lokalni, nacionalni in evropski ravni ter za mlade odrasle, ki uspešno opravljajo prostovoljno delo kljub osebnim omejitvam, v mednarodnem kontekstu.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa