Padlet Mreže MaMa: prakse s terena na enem mestu

Mladinski sektor je nedvomno dokazal, da se s svojo fleksibilnostjo in inovativnostjo več kot uspešno prilagaja razmeram, v katerih smo se znašli. Organizacije se odzivajo različno, predvsem pa z veliko mero aktivnosti in zagonom, da kljub situaciji tako ali drugače vzpostavijo stik z mladimi. Ob tem pa se razvijajo tudi nove oblike in načini dela z mladimi, ki svoj navdih iščejo v digitalnem mladinskem delu.

Da bi uspešne zgodbe in prakse mladinskega dela postale glasnice obdobja, ki je vse postavilo pred velik izziv, smo se na Mreži MaMa odločili, da prakse s terena zberemo na enem mestu.

Predstavljamo vam našo čisto novo pridobitev – Padlet: https://padlet.com/mrezamama/prakse_s_terena_COVID19, v katerem z vami delimo zbir praks organizacij v mladinskem sektorju na področjih digitalnega mladinskega dela, solidarnosti in prostovoljstva. Aktivnosti organizacij so razdeljene v različne vsebinske sklope:

  • virtualni mladinski centri
  • on-line aktivnosti za mlade na področjih kulture, izobraževanja in prostega časa
  • psihološka pomoč mladim
  • prostovoljstvo in solidarnost
  • digitalna orodja in priporočila za njihovo uporabo v organizacijah mladinskega sektorja

Skupna platforma je namenjena izmenjavi dobrih praks in iskanju navdiha za oblikovanje novih. Tudi vas vabimo, da nam na info@mreza-mama.si in info@mlad.si posredujete aktivnosti, ki jih izvajate v času izrednih razmer.

Upajmo, da bomo po koncu tega obdobja nanj lahko gledali ne le kot na izgubljeni čas, temveč kot na dni, ki so nam dale zagon za nove ideje in nova spoznanje o sebi in svetu okoli nas.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa