Padlet Mreže MaMa v času 2. vala epidemije: prakse s terena na enem mestu

Znašli smo se sredi 2. vala epidemije novega koronavirusa, ki mladinsko delo ponovno postavlja na digitalna spletišča. Mladinski centri so svoje delo reorganizirali s pomočjo kombinacije on-line mladinskega dela in aktivnosti v živo. Mladinski sektor se je vnovič hitro odzval na situacijo s fleksibilnostjo in se uspešno prilagodil novim razmeram. Organizacije s svojimi praksami nadaljujejo tam, kjer so pri prvem valu končale. Veliko število aktivnosti so preselile na splet in preko digitalnega mladinskega dela ohranjajo stik z mladimi, kjer jim nudijo podporo, prostočasne aktivnosti, možnost izobraževanja, predvsem pa skozi solidarnost opozarjajo, da mladi niso sami.

Na Mreži MaMa ponovno zbiramo prakse s terena, kjer bodo uspešne zgodbe in dobre prakse mladinskega dela zbrane na enem mestu – spletni platformi Padlet:   https://padlet.com/MrezaMaMa/qsa7z670n55m1ai6

Na Padletu z vami delimo zbirko praks organizacij v mladinskem sektorju na področjih digitalnega mladinskega dela, solidarnosti in prostovoljstva. Aktivnosti organizacij ostajajo razdeljene v štiri vsebinske sklope:

  • virtualni mladinski centri
  • on-line aktivnosti za mlade na področjih kulture, izobraževanja in prostega časa
  • psihološka pomoč mladim
  • prostovoljstvo in solidarnost

Skupna platforma bo še naprej namenjena izmenjavi dobrih praks in iskanju navdiha za oblikovanje novih. Vabimo vas k ponovnemu posredovanju vaših aktivnosti, ki jih izvajate v času trenutnih izrednih razmer na info@mreza-mama.si in info@mlad.si.

Pomembno je, da v teh posebnih razmerah ne obupamo in vseeno poskušamo ohranjati pozitivno energijo ter optimistični pogled v prihodnost. Vsi smo skupaj v tem. Bodimo si opora.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa