Predstavitev članic: Mladinski center Žalec

Ponovno se vračamo s predstavitvami članic Mreže MaMa! Nadaljujemo s savinjsko regijo, tokrat z najmlajšim mladinskim centrom – Mladinskim centrom Žalec, ustanovljenim leta 2020.

Mladinski center Žalec je javni zavod, ki sta ga leta 2020 na pobudo mladih v občini ustanovila Občina Žalec in Klub študentov Žalec. Kljub dejstvu, da je čas delovanja Mladinskega centra Žalec kratek, se glas o uspešnem delu in pestrem programu širi tako po lokalni skupnosti kot tudi v bolj oddaljene kraje. Osnovno poslanstvo mladinskega centra je delo z mladimi in za mlade.

S široko paleto raznolikih delavnic, dogodkov in projektov želijo mladim v lokalni skupnosti in širše zagotoviti varen in prijeten prostor za druženje in preživljanje prostega časa, jim ponuditi pomoč in podporo pri doseganju njihovih ciljev in uresničevanju idej ter jim skozi neformalno izobraževanje omogočiti osebnostno rast, da bodo dozoreli v sposobne in konkurenčne posameznike.

Eden od večjih in bolj uspešnih projektov MC Žalec je zaposlovanje mladih. Študentom in dijakom ponujajo delo čez celo leto, največ pa jih zaposlijo na počitniško delo v poletnih mesecih. Ker so v letu 2022 v upravljanje dobili hotel Žalec, lahko mladim ponudijo širok spekter del. Izbirajo lahko med delom v kuhinji, delom v kavarni ali na recepciji hotela, lahko pa izberejo delo animatorjev oz. animatork za počitniško varstvo otrok, ki jih organizirajo vsak teden v poletnih počitnicah. V poletnih mesecih leta 2023 so tako zaposlili preko 50 dijakov in študentov.

Več informacij o Mladinskem centru Žalec najdete na njihovi spletni strani in na Facebook ali Instagram profilu.

Vir fotografij: Mladinski center Žalec

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa