Predstavniki mladih v Svetu Vlade RS za mladino pozvali predsednika vlade

14. novembra 2014 so predstavniki mladih v Svetu Vlade RS za mladino, Miha Mohorko (Mladinski svet Slovenije), Helena Harej (mladinski sveti lokalnih skupnosti), Klemen Peran (Dijaška organizacija Slovenije), Mojca Selak (predstavnica mladinskih centrov), Mitja Urbanc (Študentska organizacija Slovenije), Nina KušarTin Kampl in Uroš Leskovar (predstavniki nacionalnih mladinskih organizacij) ter Žiga Vavpotič (predstavnik drugih nevladnih organizacij, ki delujejo na področju mladine), naslovili Poziv za imenovanje predsedujočega Svetu Vlade RS za mladino (SVRSM) ter ostalih predstavnikov vlade v SVRSM in sklic prve seje SVRSM v mandatu nove vlade na predsednika vlade, dr. Mira Cerarja.

Svet Vlade RS za mladino se že dolgo ni sestal, zato so predstavniki mladih v SVRSM poziv na predsednika vlade naslovili s pričakovanjem, da se osrednje strokovno in posvetovalno telo Vlade RS za področje mladine čim hitreje vzpostavi, saj je ne glede na predvolilne obljube in koalicijsko pogodbo še vedno neoperativen. Nujno je imenovanje predsedujočega Svetu Vlade RS za mladino ter sklic prve seje SVRSM, za katero želijo, da se je udeleži tudi predsednik vlade.

Teme, ki jih želijo obravnavati so resne in ob nedejavnosti osrednjega organa Vlade RS na področju mladine se problemi le kopičijo. Teme, ki jih predstavniki mladih želijo v obravnavo:

–          Volonterska pripravništva

–          Jamstvo za mlade po letu 2015

–          Izvedbeni načrt Nacionalnega programa za mladino v letu 2015

–          Operativni program za črpanje evropskih sredstev

–          Nacionalni stanovanjski program

 

V vednost so poziv prejela tudi vsa ministrstva, Urad RS za mladino, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in svetu ter Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Svet vlade RS za mladino naj bi se sestal do konca tega leta. Tudi mladinski centri imamo svojo predstavnico v Svetu vlade za Mladino in sicer Mojco Selak. Še naprej vas bomo obveščali o tekočem dogajanu.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa