Pridobi NPK Mladinski delavec/Mladinska delavka

Uveljavitev Nacionalne poklicne kvalifikacije Mladinski delavec/Mladinska delavka je pomenila pomemben korak k profesionalizaciji mladinskega dela in poklica mladinskega delavca. Če si že vsaj eno leto vključen_a v področje mladinskega dela – prostovoljno ali profesionalno, imaš priložnost, da tudi ti za svoja neformalno pridobljena znanja pridobiš certifikat NPK.

S tabo delimo informacijo, da je Ljudska univerza Ormož razpisala nove termine za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) Mladinski delavec/Mladinska delavka v oktobru in novembru.

1.10.2019 Rok za prijave kandidatov in kandidatk

17.10.2019 Pregled osebne zbirne mape

5.11.2019 Preverjanje znanja

Več informacij je na voljo na spletni strani Ljudske univerze Ormož, z dodatnimi vprašanji pa se lahko kandidati in kandidatke obrnejo tudi na njihovega  NPK svetovalca: 02 741 55 02 ali mladen.andrejevic-lesjak@guest.arnes.si. Tokratni termin bo izveden v primeru najmanj 3 prijavljenih kandidatov in kandidatk.

O Nacionalni poklicni kvalifikaciji

NPK je uradno potrdilo, s katerim lahko dokazujete vašo usposobljenost za opravljanje poklica Mladinski delavec/Mladinska delavka. Postopki pridobivanja NPK so relativno hitri, saj se lahko pri pridobivanju NPK upoštevajo spretnosti in znanja, ki ste jih pridobili med opravljanjem poklica, s prostovoljnim delom ali prostočasnimi dejavnostmi, z udeležbo na neformalnih programih izobraževanja, s samoučenjem ipd.

Za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) je pomembna kombinacija izkušenj, ki jih kandidat/kandidatka izkazuje z referenčnimi pismi in drugimi dokazili, ki so sestavni del osebne zbirne mape, obravnavane s strani komisije.

V spodnji priponki so objavljena tudi priporočila za pripravo osebne zbirne mape za pridobitev NPK, ki smo jih pripravili na Mreži MaMa. Vsem kandidatom in kandidatkam želimo srečo pri pridobitvi kvalifikacije!

Priporočila za pripravo osebne zbirne mape_NPK_LU Ormož

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa