Španska vas Oion gostila prvo transnacionalno srečanje ReYion

‘ReYion: Rural Empowerment through Youth Initiatives and Organisations Networking” je 19‐mesečno partnerstvo na mednarodni ravni, ki se financira s programom Erasmus+ v okviru Key Action 2. Vodilna organizacija projekta je španska organizacija Bitartean Jolasean, strateški partnerji pa so Zavod Mladinska mreža MaMa (Slovenija), Komunikujeme o.p.s. (Češka), European Institute for Local Development (Grčija) in Associazione di Promozione Sociale Futuro Digitale (Italija).

Na prvem kick-off srečanju, ki je potekal med 2. in 5. majem 2017 so si strokovnjaki in člani petih partnerskih organizacij med seboj razdelili zadolžitve in pričeli z delom na projektu.

Posamezniki, ki bodo sodelovali v celotnem projektu, so se na prvem transnacionalnem srečanju med seboj bolje spoznali, prav tako pa so bili seznanjeni z delovanjem in programi za opolnomočenje mladih vseh sodelujočih organizacij. Po predstavitvi vseh organizacij so udeleženci predstavili rezultate pridobljene v prvi fazi projekta, kjer so bili v vseh petih partnerskih državah med mladinskimi skupinami, organizacijami in predstavniki javne uprave izvedeni intervjuji. Njihov namen je bil določiti specifične učne cilje, ki bi jih učno gradivo, ustvarjeno tekom projekta, promoviralo. Poleg tega so si udeleženci srečanja razdelili zadolžitve in tako začeli z izvajanjem cilja projekta: izdelava gradiva za usposabljanja mladih na asociativnih področjih in za izvajanje mladinskih pobud. 

Več o participaciji mladih in transnacionalnem delu najdete na spletni strani projekta in  Mreže MaMa ter na družbenih omrežjih Reyion project in Mladinska mreža MaMa.

Kontakt:040 760 795, info@mreza-mama.si, nina.babic@mreza-mama.si

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa