VABILO NA 1. DELAVNICO ZA MLADE V OKVIRU PROJEKTA »YOUPART«

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska Komisija je leto 2022 posvetila vam – mladim, ki svoje potrebe in interese pogumno izražate na glas, ter izkoristite priložnosti, da se vas sliši! 

Bi rad postal_a del evropske zgodbe in sooblikoval_a prihodnost mladih v Sloveniji in Evropski Uniji? Bi rad_a izrazil_a svoje potrebe ter prispeval_a k povečanju potenciala mladih v Sloveniji in Evropi? Bi rad_a izrazil_a svoj jaz in prihodnost vzel_a v svoje roke? 

Vabimo te na prvo delavnico v okviru mednarodnega projekta »YouReact,« ki bo potekala v sredo, 13.4.2022 v Murski Soboti, v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota (MIKK Murska Sobota), Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota.

Zakaj? Pravijo, da na mladih svet stoji, zato izkoristi priložnost za prijavo in skupaj z mladimi iz cele Evrope vzami svet v svoje roke! Udeleženci boste lahko izrazili svoj jaz preko identifikacije vam lastnih potreb, interesov in tematik. Vaš glas bo slišan in upoštevan na treh nivojih – lokalnemu, nacionalnemu in evropskemu!

Po izvedenih lokalnih delavnicah boste svoje potrebe in ideje razvijali v politične zahteve na nacionalni ravni, nato pa spoznali in se pridružili mladim iz Avstrije, Italije, Grčije, Češke in Srbije, na prvi Mednarodni mladinski konferenci na Dunaju. Svoje ideje boste skupaj dokončno oblikovali na drugi Mednarodni mladinski konferenci v Pragi. Ob zaključku projekta, vas bodo slišali tudi v Evropskem parlamentu, kjer boste sodelovali na Evropski okrogli mizi. V slogi je moč – poleg tega, da bo dejansko slišan in upoštevan tvoj glas, boš pridobil še mnogo več – nova (mednarodna) poznastva, zabavo in znanja.

Program 1. lokalne delavnice v okviru projekta »YouPart«:

10.00-10.30 “Prebijanje ledu”, spoznavanje med udeleženci, predstavitev namena delavnice
10.30-11.15 Delo po skupinah:

  1. krog – viharjenje možganov in definiranje tematik, ki zanimajo mlade  
      2. krog – definiranje izzivov mladih
11:15 – 11:25 Odmor
11:25 – 12:05       3. krog – iskanje rešitev
12:05 – 12:30 Refleksija, evalvacija in druženje

Zabavno in družabno bo. 

Svoje mesto na delavnici si zagotovite tako, da izpolnite prijavnico (https://forms.gle/URLkmbo5FZXABuFJ8)  do ponedeljka, 10.4.2022. 

Sodelovanje na aktivnostih v okviru  projektu »YouPart« in na konferencah na Dunaju in v Pragi ter na okrogli mizi v Bruslju je za mlade (13 – 26 let) brezplačno. Vse potne stroške in nočitve bodo pokrite v okviru projekta. Sodelujoči mladi boste prejeli tudi »European Youth Pass certificate«.  

Te še zanima kaj v zvezi s projektom? Za več informacij se lahko obrneš na: miha.lendvaj@mikk.si ali po telefonu na 031 387 163 (Miha).

Vljudno vabljeni!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa