Vabilo na delavnico Evropska listina o lokalnem mladinskem delu

Kako uporabiti listino in celoten sklop priporočil v okviru listine za ustvarjanje sprememb pri razvoju kakovosti mladinskega dela?

Vabimo vas na delavnico Evropska listina o lokalnem mladinskem delu, ki bo potekala v petek, 12. 5. 2023, med 9:30 in 15:00 uro, na Zavodu BOB,  Robbova ulica 15, 1000 Ljubljana

Evropska listina o lokalnem mladinskem delu, sprejeta v juniju 2019, v sklopu projekta Europe goes local (EGL), je usmeritveni dokument na nivoju Evropske unije, ki vsebuje načela in usmeritve za mladinsko delo in njegov nadaljnji razvoj. Predstavlja skupno podlago za mladinsko delo v Evropi in temelji na glavnih dokumentih evropske politike. Nastala je na skupnem znanju in izkušnjah več kot 200 evropskih organizacij in deležnikov mladinskega dela, ki so sodelovale v procesu njenega nastajanja.

Sodelujoči v projektu Europe Goes Local, ki ga izvaja 24 nacionalnih agencij, programa Erasmus + Mladina in ESE, so oblikovali »The changemaker’s kit« – spletno orodje za podporo izvajanja listine, ki vsebuje različne oblike podpornega gradiva, kot so usmerjevalna vprašanja in reference.

Na delavnici boste pridobili znanja kako uporabljati listino v praksi in kako celoten okvir priporočil in različnih orodij uporabiti za razvoj mladinskega dela in doseganje sprememb v lokalni skupnosti. Naslovili bomo tudi skupno razumevanje in ključne podlage za mladinsko delo v vaši organizaciji. Gre za praktično delavnico, na kateri boste pridobili znanja, kako uporabljati orodja za nadaljnji razvoj in krepitev mladinskega dela, pri vašem delu in v odnosu do drugih deležnikov.

Program delavnice:

  • Predstavitev listine o lokalnem mladinskem delu
  • Predstavitev okvirja in orodja za ustvarjanje sprememb (»The changemaker’s kit«)
  • Delavnica o uporabi listine in okvirja za potrebe vašega dela
  • Kako naprej – načrtovanje razvojnega procesa v vaši občini
  • Povzetek in zaključki

Vodja delavnice: Jonas Agdur, višji svetovalec KEKS.

Jonas je bil mladinski delavec, ulični delavec in vodja mladinskega centra ter ima dolgoletne izkušnje kot predavatelj in trener. Znotraj projekta EGL je bil odgovoren za izdelavo listine in okvirja za razvoj mladinskega dela v lokalni skupnosti. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Na delavnico se prijavite s klikom na povezavo ali kopiranjem povezave v iskalnik: https://forms.gle/tWWUw3ghfh5q5Dbg6.

Srečanja se že veselimo!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa