VABILO na mednarodno konferenco o prihodnosti in dvigu kakovosti mladinskega dela

Vabimo vas na mednarodno konferenco za kakovost in profesionalizacijo mladinskega dela, ki bo potekala v petek, 10. decembra 2021 v Brežicah,  v Mladinskem centru Brežice, Gubčeva ulica 10a, 8250 Brežice, s pričetkom ob 9.00 uri.

Konferenca je zaključni dogodek v sklopu projekta strateškega partnerstva »Supporting Evidence-based Education of Youth Workers«, za dvig kakovosti mladinskega dela, v okviru programa Erasmus+ in je namenjena mladinskim delavcem iz Hrvaške in Slovenije. Partnerji v projektu, Faculty of Humanities and Social Sciences of the University of Rijeka (UNIRI), Institute for Social Research (IIZ) in Zagreb and University of Ljubljana (UL) vas bodo seznanili z rezultati projekta, na katere boste lahko podali povratne informacije in razpravljali o razvoju na področju mladinskega dela v zadnjem obdobju. Dogodek je namenjen tudi za nadaljnjo promocijo in širitev mreže kakovostnih mentorskih organizacij, ki bi se priključile mentorstvu za podporo študentov, vključenih v študijski program.

Program konference bo zaobjel: 

  1. Predstavitev rezultatov projekta Supporting Evidence-based Education of Youth Workers.
  2. Razpravo o vidikih kakovosti mladinskega dela in uresničevanje Youth work agende v prihodnosti.
  3. Raziskovanje o pomembnosti mentorskih procesov in podpore pri vzpostavljanju študija mladinskega dela.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam do 7. decembra 2021 potrdite svojo udeležbo: PRIJAVA.

Zagotovljena nočitev in prehrana. Kotizacije ni.

Lokacija:   

Mladinski center Brežice in MC Hostel, Gubčeva ulica 10a, 8250 Brežice

V hostlu je omejeno število mest.  V hostel se lahko registrirate pred začetkom ali med odmorom za kavo.

Za dodatne informacije se obrnite na: 041 804 069 (Maja Hostnik), maja.hostnik@mreza-mama.si

Program konference: 

PETEK, 10. 12. 2021

9.00 – 9.30 Registracija in topla dobrodošlica
9.30 – 10.45 Predstavitev projekta in pregleda vsebin mladinskega dela v formalnem in neformalnem izobraževanju in razprava

UL, IDIZ, UNIRI*

10.45 – 11.00 Odmor za kavo in mreženje
11.00 – 12.30 Pogovor z deležniki v mladinskem sektorju o prihodnosti kakovosti mladinskega dela in implementaciji Evropske agende mladinskega dela
12.30 – 14.00 Kosilo
14.00 – 15.30 Predstavitev kompetenčnega modela za mladinske delavce v Sloveniji in na Hrvaškem in kako ga uporabiti v praksi tako na nacionalnem nivoju kot znotraj organizacij kot del programa usposabljanja in izobraževanj.
15.30 – 16.00 Odmor za kavo
16.00 – 17.30 Delavnica na temo mentorskega sistema: Kaj in kako uporabiti v praksi? Zakaj nam je mentorski proces pomemben? Kako bo vključen v magistrski program?
17.30 – 19.30 Večerja in mreženje

* Kratice podajalcev vsebin: Faculty of Humanities and Social Sciences of the University of Rijeka (UNIRI), Institute for Social Research (IIZ) in Zagreb and University of Ljubljana (UL)

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa