Vabilo na predavanje dr. Howarda Williamsona

Kaj imajo mladinski centri in druge mladinske organizacije lahko od evropske agende za mladinsko delo?

»V Walesu, tako kot povsod drugje, se je moralo mladinsko delo boriti za spoštovanje in priznanje, vedno znova prepričevati druge o svoji kakovosti in vplivu ter zagovarjati svoje argumente za usposabljanje, kompetence in krepitev zmogljivosti …«

Vabimo vas na pogovor z enim izmed največjih poznavalcev mladinske politike in mladinskega dela v Evropi – dr. Howarda Williamsona, ki je mladinski delavec ‘po naključju’ postal že pri 15. letih, ko so v lokalnem okolju zgradili skupnostni center.

V pogovoru bomo z dr. Williamsonom govorili o trendih na področju mladinskega dela, vlogi mladinskih centrov in tudi drugih mladinskih organizacij, kakovosti mladinskega dela ter predvsem o tem, kaj imajo lahko mladinski centri in druge mladinske organizacije od evropske agende za mladinsko delo.

Predavanje po potekalo v živo, v sredo, 26. oktobra 2022, ob 10.00 uri v prostorih Kulturnega društva Antonov dom, katerega del je tudi Mladinski center Vič, Tržaška c. 85, 1000 Ljubljana.

Okvirni program:

10.00 – 10.10 Uvodne besede

prof. dr. Tomaž Deželan

mag. Tina Kosi, v.d. direktorice Urada RS za mladino

10.10 – 11.40 Kaj imajo mladinski centri in druge mladinske organizacije lahko od evropske agende za mladinsko delo?

dr. Howard Williamson

11.40 – 12.00 Mreženje in pogostitev

Rok za prijavo na predavanje je torek, 25. oktober, prek spletnega obrazca.

Vljudno vabljeni!

Dr. Howard Williamson je profesor evropske mladinske politike na Univerzi v Južnem Walesu. Kot mladinski delavec in svetovalec je pri oblikovanju mladinskih politik s številnimi vladami. V Walesu je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja predsedoval partnerstvu Wales Youth Work Partnership in bil med letoma 1991 in 2006 podpredsednik Wales Youth Agency. Je direktor mladinskega projekta Grassroots – Cardiff City Center in skrbnik mednarodne nagrade vojvode Edinburškega. Pri vprašanjih mladinske politike je tesno sodeloval z Evropsko komisijo in Svetom Evrope.

Dogodek poteka v soorganizaciji Mreže MaMa, Mreže KROJ, Mestne občina Ljubljana in Univerze v Ljubljani.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa