Vabilo: postani nosilec_ka sprememb v preprečevanju nasilja na podlagi spola

Mirovni inštitut vabi študente_ke pedagogike in socialnega dela, mladinske delavce_ke ter aktiviste_ke, da postanejo nosilci_ke sprememb v preprečevanju nasilja na podlagi spola z ozaveščanjem o enakosti spolov in promoviranjem nenasilnih moškosti.

Tradicionalne norme moškosti terjajo nenehno dokazovanje samozavesti, moči in neranljivosti sebi in drugim, to pa je plodna podlaga za različne oblike nasilja na podlagi spola od seksizma, homofobije, transfobije, ksenofobije, objektivizacije žensk in ustrahovanja. Vzpostavljanje kulture nenasilja v intimni in javni sferi mora zato vključevati ozaveščanje mladih o stroških, ki jih patriarhat povzroča tudi fantom in moškim.

Kako lahko prispevaš k spremembam? Z izvedbo medvrstniških delavnic v srednjih šolah o spolnih stereotipih, moškosti in nasilju. Zato te vabijo, da se jim pridružiš na usposabljanju za nosilce_ke sprememb 8. maja 2023, med 9. in 17. uro, v Ljubljani, kjer se boš izuril_a za izvedbo delavnic z mladimi. Izvedba delavnic bo plačana, prejel_a boš tudi potrdilo o sodelovanju v mednarodnem projektu.

Če se jim želiš pridružiti ali potrebuješ več informacij, jim do 26. 4. 2023 piši na naslov leja.markelj@mirovni-institut.si

 

Delavnice so del projekta CarMiA: Aktiviranje nenasilnih moškosti, ki ga izvaja Mirovni inštitut v sodelovanju z mednarodnimi partnerji, financira pa ga Evropska komisija v okviru programa CERV-2021-DAPHNE.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa