Vabilo: Posvet mladinskega sektorja “Državljanski prostori za mlade”

Kje in kako lahko mladi uveljavljajo svoje pravice do svobode združevanja, izražanja in mirnega zbiranja? Kako lahko mladinski sektor podpre demokratične prostore za razpravo, dialog in aktivno participacijo mladih v javnem prostoru?

Urad RS za mladino, Mladinski svet Slovenije in Mreža MaMa vabimo na posvet mladinskega sektorja o državljanskih prostorih, ki je namenjen osmišljanju državljanskih prostorov za mlade, navezoval pa se bo tudi na 9. evropski cilj mladih ‘Prostor in participacija za vse’.

Na posvet vabimo mladinske delavce/-ke in voditelje/-ice, predstavnike/-ce mladinskih organizacij in organizacij za mlade ter vsem drugim, ki na takšen ali drugačen način soustvarjate in sooblikujete področja, politike in programe za mlade na področju državljanskih prostorov in participacije.

V prvem delu posveta bomo skupaj raziskovali primere dobrih praks participacije mladih v mladinskem sektorju, nato pa se bomo posvetili  državljanskim prostorom ter vlogi države in sektorja pri zagotavljanju teh prostorov in nudenju podpore mladim pri sooblikovanju državljanskih prostorov.

Posvet bo potekal 17. marca 2021 med 10.00 in 13.00 na Zoomu.

Prijave sprejemamo na prijavnem obrazcu.

Vabljeni!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa