VABILO: Trening za mladinske delavce v okviru projekta EUYOU

Partnerji projekta EUYOU vas vabimo, da se udeležite treninga za predstavnike mladinskih centrov in mladinske delavce, ki je namenjen krepitvi kompetenc vseh tistih, ki bodo skrbeli za izvedbo in promocijo online dogodkov v sklopu projekta EUYOU in tudi tistim, ki želite pridobiti dodatna znanja za organizacijo in izvedbo on-line in “off-line” lokalnih dogodkov. Trening bo potekal v treh delih in sicer 11. in 18. junija 2020 v online obliki na platformi ZOOM ter 30. junija v živo v Celjskem mladinskem centru.

Ciljem sledi tudi program treninga, preko katerega bodo udeleženci:

  • spoznali pravice mobilnih EU državljanov;
  • spoznali metodologijo organizacije, promocije in izvedbe online in off-line dogodkov (spoznavni dogodek, kulturno-družabni dogodek, strukturirani dialog, demokratična participacija) ;
  • oblikovali metodologijo vseh štirih tipov dogodkov, ki se bodo izvajali v sklopu projekta EUYOU;
  • preko vodenih delavnic pripravljali konkretne načrte za organizacijo in izvedbo online in off-line dogodkov.

Prvi del treninga bo potekal 11. junija 2020. Udeležencem bo na začetku predstavljen celoten koncept projekta EUYOU – namen, cilji in aktivnosti, ki se bodo v sklopu projekta izvajale. Sledila bo delavnica na temo organizacije online dogodkov in komuniciranja na projektu. Sledil bo odmor, po odmoru pa delo po skupinah, v katerih bodo udeleženci pripravili inovativno metodologijo in scenarije dogodkov I (Reach out) in II (Cultural evening). Vsaka skupina bo po zaključenem delu predstavila svoje pripombe in predloge, predstavitvi vsake skupine pa bo sledila še skupinska razprava. Na koncu prvega sestanka bomo izvedli kratko skupinsko refleksijo in evalvacijo dneva.

Drugi del treninga, 18. junija 2020, se bo začel s povzetkom delavnic iz prejšnjega sestanka. Sledila bo predstavitev vsebine policy paperja, ki analizira državljanske pravice mobilnih EU državljanov in metode njihovega vključevanja v lokalne demokratične sisteme, ter kataloga pravic mobilnih EU državljanov na spletni strani EUYOU. Za tem bo potekalo delo po skupinah, kjer se bodo udeleženci ponovno razdelili po skupinah in pripravili inovativno metodologijo online dogodkov in scenarije za dogodke III (Democratic participation) in IV (Structured dialogue). Sledila bo predstavitev dela po skupinah in razprava, na koncu pa še skupinska evalvacija. Zadnji del v živo pa bo namenjen evalvaciji celotnega procesa ter usklajevanju tehničnih zadev samih dogodkov, ki se bodo začeli izvajati jeseni 2020.

Celoten program usposabljanja si lahko ogledate na spodnji povezavi.

VABILO_Trening_EUYOU

Ker je število mest na treningu omejeno vas prosimo, da se usposabljanje prijavite do ponedeljka, 8. junija, tukaj.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa