Vabilo: Usposabljanja Mreže mladinskih delavcev

Mreža MaMa v okviru projekta Mreža mladinskih delavcev, ki je financiran s strani Evropske komisije v okviru programa Erasmus+, skupaj s partnerji iz Švedske (KEKS) in Hrvaške (Mreža mladih Hrvatske) pripravlja sklop štirih usposabljanj. Cilj projekta je sestaviti obsežno vsebino usposabljanja za mladinske delavce, ki bo pokrivala teme, za katere menimo, da so osnova mladinskega dela.

Usposabljanja bodo zajemala naslednje teme:

  • Mladinska politika – namen usposabljanja je, da udeleženci razumejo evropsko podlago mladinskega dela (6. – 10. september 2021, Slovenija)
  • Participacija in vključevanje – namen usposabljanja je okrepiti znanje mladinskih delavcev na področju vključevanja mladih z manj priložnostmi (22. – 26. november 2021, Hrvaška)
  • Učni procesi – namen usposabljanja je, da bodo udeleženci razumeli koncept neformalnega učenja v povezavi s formalnim in priložnostnim učenjem.
  • Refleksija in evalvacija – namen usposabljanja je, da udeleženci razumejo kaj je pomembno v postopku spremljanja in dokumentacije.

Prvo usposabljanje na temo mladinske politike, ki ga bo vodila mreža KEKS iz Švedske bo potekalo med 6. in 10. septembrom v Celjskem mladinskem centru. Udeleženci usposabljanja bodo razpravljali o definicijah mladinskega dela, mladinskega delavca in o obsegu ter namenu mladinskega dela.

Usposabljanje je primerno za izkušene mladinske delavce, ki želijo nadgraditi svoje znanje in sodelovati skozi celoten proces vseh štirih usposabljanj.

Več o programu usposabljanja si lahko preberete tukaj.

PRIJAVE na prvi sklop usposabljanj zbiramo preko elektronske prijavnice tukaj.

Od udeležencev pred usposabljanjem pričakujemo, da si pred usposabljanjem preberejo:

  • Priporočilo Sveta Evrope o mladinskem delu – področje uporabe in namen + načela.
  • Evropsko listino o mladinskem delu – temeljna načela.
  • Sklep Sveta Evrope o mladinskem delu 2013 – kratko različico.

Za več informacij o projektu ter usposabljanju smo vam na voljo na urban.krevl@mreza-mama.si ali na 041 223 873.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa