Začeli s projektom Mladinski centri za duševno zdravje mladih

V četrtek in petek, 8. in 9. aprila, smo na Mreži MaMa v virtualni obliki izvedli prvo partnersko srečanje v okviru projekta Mladinski centri za duševno zdravje mladih, ki je 24-mesečno strateško partnerstvo treh mrežnih organizacij: Mreže MaMa (Slovenija), Youth Matters Now (Španija) in Association of Estonian Open Youth Centres (Estonija), financirano s strani programa Erasmus+: Mladi v akciji. Glavni namen projekta je opolnomočenje mladinskih delavcev za soočanje s tematikami duševnega zdravja v mladinskih centrih.

Na uvodnem srečanju smo se s partnerji uskladili glede skupnega razumevanja namena projekta in ciljev, pregledali smo tehnične podrobnosti glede financ in medsebojnih pogodb. Prav tako smo določili kanale komuniciranja, ki nam bodo omogočali učinkovito povezovanje z namenom kakovostne izvedbe projektih aktivnosti.

Večino časa pa smo posvetili pripravi osnutka mednarodnega usposabljanja za trenerje na področju duševnega zdravja mladih, ki bo predvidoma potekalo v Sloveniji. Na srečanju smo prav tako pričeli z oblikovanjem enega izmed glavnih intelektualnih rezultatov projekta in sicer protokolov za prvo psihosocialno pomoč, ki jih bodo lahko mladinski delavci uporabljali kot podporo pri soočanju z duševnimi stiskami mladih v mladinskih centrih.

Verjamemo, da bodo aktivnosti in intelektualni rezultati projekta, še posebej v luči trenutne pandemije, v korist in pomoč vsem mladinskim delavcem ter drugim strokovnjakom, ki se na kakršenkoli način srečujejo z duševnimi stiskami mladih.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa