Začenjajo se dogodki projekta “Young EU change-makers”

Začenja se cikel desetih regijskih dogodkov projekta “Young EU change-makers” namenjenih mladim, ki jih bo v marcu izvedla  Mreža MaMa v sodelovanju z mladinskimi centri ob podpori in financiranju Evropskega parlamenta. Cilj dogodkov je mlade spodbuditi k udeležbi na (letošnjih) evropskih volitvah ter jih ozaveščati o vplivu odločitev Evropskega parlamenta (EP) na njihova življenja.

Na dogodkih se bodo mladi udeleženci v sproščenem in neformalnem vzdušju z evropskimi poslanci_kami pogovarjali o tem, kakšna je vloga Evropskega parlamenta, kako Evropski parlament vpliva na življenja mladih in kako izgleda povprečen delovni dan evropske_ga poslanke_ca. Poleg tega se bodo svojo znanje o EU in Evropskem parlamentu preizkusili v kvizu ter se spoznali s spletno platformo skupajsmo.eu, vseevropsko digitalno skupnostjo, ki nas, posameznice_ke in organizacije, spodbuja k aktivni vlogi v demokratični družbi. Ker je pomembno, da mladi soustvarjajo prihodnost Evrope in da se njihov glas sliši, bodo podali tudi svoje mnenje in predloge o Evropi, ki si jo želijo v prihodnosti. Predlogi in ideje bodo posredovane vsem novoizvoljenim evroposlancem_kam. 

Oblikovala se bo tudi nacionalna mreža mladih “change-maker-jev_k”. To je  mreža mladih, ki bodo v svojih lokalnih okoljih izvajali_e aktivnosti za spodbujanje k udeležbi na volitvah v EP ali o informiranju o EP. Da bodo “change-maker-ji_ke” opremljeni_e s potrebnimi znanji in veščinami, se bodo aprila udeležili_e nacionalnega treninga na teme dezinformacij in lažnih novic, konceptov in tehnik aktivizma, kako organizirati dogodek/aktivnost, javnega nastopanja in spletnega aktivizma.

Na dogodke vabimo mlade stare med 15 in 30 let,  potekali pa bodo po naslednjem razporedu:

  • 1. marec ob 17.00, Mladinski Zavod Kompleks (Ravne na Koroškem),
  • 5. marec ob 11.00, Mladinski center Dravinjske doline (Slovenske Konjice),
  • 15. marec ob 10.00, Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota,
  • 18. marec ob 8.00, Javni zavod za mladino, šport in turizem Ptuj,
  • 22. marec ob 12.00 Zavod Bob (Ljubljana),
  • 22. marec ob 11.20, Mladinski center Krško,
  • 25. marec ob 11.20, Zavod O (Škofja Loka),
  • 29. marec ob 11.00, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper.

Za več informacij o dogodkih še naprej spremljajte spletno stran in družbena omrežja Mreže MaMa.

Aktivnost poteka ob podpori in financiranju Evropskega parlamenta.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa