Zaključna publikacija projekta Vsi smo EU: Smo res vsi EU?

Ob zaključku projekta VSI SMO EU vam z veseljem predstavljamo zaključno publikacijo, ki je nastajala tekom samega projekta. Zbrali smo pisne in slikovne utrinke srečanj mladih v okviru mladinskega dialoga z evropskimi in lokalnimi določevalci. Ideja za projekt Vsi smo EU je na Mreži MaMa nastala nekje v septembru 2018, ko smo se na eni izmed neformalnih možganskih neviht pogovarjali o prihajajočem letu 2019.

Ker smo po večini aktivni državljani, je razprava seveda nanesla na prihajajoče volitve poslank in poslancev v Evropski parlament. In ker je Mreža MaMa že dolga leta vpletena v ozaveščanje in spodbujanje mladih za sodelovanje v procesih strukturiranega dialoga smo želeli naše znanje in izkušnje prenesti na lokalno raven. V lokalna okolja, v mladinske centre, do mladih. Na Mreži MaMa želimo s svojimi projekti in kapacitetami, ki jih imamo, mladim in lokalnim okoljem približati Evropsko unijo in evropske odločevalce in s projektom Vsi smo EU smo to tudi storili.

Ko se zazremo nazaj, v čas pred evropskimi volitvami, ko je projekt nastajal in bil sprejet v program Erasmus+ Mladi v akciji, menimo, da je bilo vloženega veliko časa in naporov v izvedbo samih aktivnosti, vendar je bilo vredno, ker smo dosegli lepo število mladih, ki je tekom projekta imela možnost razpravljati z evropskimi in nacionalnimi odločevalci. Prav tako je v projektu sodelovalo zavidljivo število različnih (nacionalnih in lokalnih) organizacij, ki so prispevale h končni uspešni realizaciji projekta. Upamo in verjamemo, da s tovrstnimi aktivnostmi uspešno senzibiliziramo vse vpletene deležnike, zato se bomo še naprej trudili izobraževati ter ozaveščati slovensko javnost o pomenu politike in procesov, ki potekajo na politični ravni.

Želimo vam prijetno branje!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa