200 novih zaposlitev za mlade na področju deficitarnih poklicev

V Sloveniji se na nacionalnem nivoju že dalj časa soočamo s problemom pomanjkanja nekaterih profilov delavcev (npr. bolničarji, soc. oskrbovalci, kuharski pomočniki). Družba DEOS, je bila kot prijavitelj, v sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna in CPU – Centrom za poslovno usposabljanje, ki deluje v okviru Gospodarske Zbornice Slovenije, izbrana na Javnem razpisu za sofinanciranje inovativnih projektov za zaposlovanje mladih za leti 2018-2019 Ministrstva za delo in sicer s projektom, v okviru katerega bodo v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje usposobili 200 brezposelnih mladih za zgoraj navedene deficitarne poklice in jim pomagali pri iskanju zaposlitve.

Cilji projekta so:

– Vključitev 200 mladih v usposabljanje/izobraževanje (možnosti: bolničar-negovalec, soc.oskrbovalec, kuh.pomočnik)

– Vsako usposabljanje (bolničar-negovalec, soc.oskrbovalec, kuh.pomočnik) bo trajalo maksimalno 150 ur (v roku 2 mesecev) in bo za mlado osebo BREZPLAČNO

– Po uspešnem zaključku usposabljanja omogočajo takojšno ZAPOSLITEV

– V tem času mlada oseba prejema: dodatek na aktivnost in dodatek na prevoz

– Stroški NPK bodo kriti.

Gre za edinstveno priložnost za vse mlade osebe, zato spodbujamo mladinske centre, da informacije o brezplačnem usposabljanju preneste tudi do svojim mladih obiskovalcev mladinskih centrov in prostovoljcev. Brezplačno usposabljanje za profile bolničarja-negovalce, pom.kuharja ali soc.oskrbovalca, ne pomeni le brezplačne izobrazbe, temveč tudi možnost zaposlitve za mlade.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na mladi@deos.si in na tel: 080 27 37 ali 08 2002 568, ga. Mateja Žiher Jurinjak.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa