35 tisoč posameznikov pomagalo čistiti Slovenijo

Mreža MaMa je v mesecu septembru sodelovala v največji vseslovenski družbeno odgovorni akciji “Očistimo Slovenijo 2018“, ki so jo organizarali Ekologi brez meja.

Okoljski izzivi potrebujejo našo takojšnjo pozornost, česar se zavedamo tudi na Mreži MaMa. V okviru naših aktivnosti z Družbo Zeos d.o.o. izvajamo delavnice E-cikliraj, na katerih mlade ozaveščamo o pomembnosti ločenega zbiranja e-odpadkov ter nenazadnje tudi o preprečevanju nastajanja odpadkov. Ekologom brez meja pa smo ob tej priložnosti pomagali ozaveščati širšo javnost o globalnem projektu in poskušali mlade spodbujati, da se pridružijo tako pomembni in odmevni akciji.

Akcija “Še zadnjič

15. septembra je 17-milijonski zeleni val zajel 158 držav sveta, v katerem smo svoje poglavje dodali tudi Slovenci. Skoraj 35 tisoč posameznikov je namreč na ta dan zavihalo rokave in iz narave odstranilo več kot 210 ton odpadkov ter očistilo 138 divjih odlagališč.

Ekologom brez meja se zahvaljujemo za družbeno odgovorno pobudo, vsem vam, ki ste na ta dan pomagali, da Slovenija ostane čista, pa iskrena hvala za vso vašo pomoč!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa