4. posvet mladinskih centrov z delavnico “Nahranimo svojo dušo v času epidemije”

V torek, 24. novembra 2020 je potekal 4. posvet mladinskih centrov z delavnico “Nahranimo svojo dušo v času epidemije”, ki jo je vodila supervizorka, psihoterapevtka in pedagoginja Tatjana Verbnik Dobnikar. Posvet je tokrat potekal nekoliko drugače, saj je bil namenjen predvsem skrbi za psihofizično kondicijo mladinskih delavcev v času epidemije.

V uvodnem nagovoru je vse udeležence posveta tradicionalno pozdravila direktorica Mreže MaMa, Maja Hostnik, katero izjemno veseli, da se posveti odvijajo v tako velikem številu. Ta namen je izkoristila tudi za povabilo na prihajaoče vsebinsko polne dogodke, pod organizacijo Mreža MaMa.  Prvi bo Klub MaMa, ki se bo premirno odvijal preko spleta in sicer v torek 1. decembra 2020, sledi pa mu drugi del digitalnega srečanja mladinskega sektorja z naslovom “Mladigitalni (pre)skok na splet” in sicer 15. decembra 2020.

V nadaljevanju je prevzela besedo Tatjana Verbnik Dobnikar, ki je za prav ta dogodek pripravila posebno delavnico, ki omogoča potovanje vase, poglobljeno razmišljanje, osvobajanje misli, hvaležnost, predvsem pa iskanje notranjega miru. Povabila je vse udeležence, da se sprostijo in se vrnejo v obdobje otroške domišljije, katera nima ovir ter si dovolijo drugačno izkušnjo: »Naš um včasih rabi več širine, odprtosti do drugih dimenzij, zato je pomembno, da danes pristopite igrivo in lahkotno. Potovanje vase je namenjeno za vašo dušo«

Delavnica je sledila v ritmu vodenega rituala za vstop v vilinski svet. Udeleženci so imeli ob koncu dogodka tudi možnost po skupni refleksiji, pri kateri se je v sproščenem vzdušju in dobri energiji odražalo zadovoljstvo mladinskih delavcev. Delavnica je bila zelo dobro sprejeta, saj je za marsikoga bila potrebna za razbijanje tesnobnoih občutji, ki jih ustvarja trenutni čas.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa