50 odtenkov služb

Bliža se lokalni dogodek, v okviru projekta ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost ter so namenjeni mladim in delodajalcem – pripravljajo ga na Ptuju in v Ormožu.

Z namenom širše vključenosti bo dogodek v petek, 13.01.2017, potekal na dveh lokacijah.

Z namenom širše vključenosti bo dogodek v petek, 13.01.2017, potekal na dveh lokacijah. V Ormožu (Gimnazija Ormož) bodo z delavnico o dostojnem delu pričeli ob 13.35h, ob 14:20h nadaljevali z ukrepi sheme JZM. Program na Ptuju (Karierno središče Ptuj ZRSZ) pa se bo pričel ob 17.00h.

Mladi ambasadorji pripravljajo:

– delavnico o dostojnem delu in

– simulacijo zaposlitvenih razgovorov z delodajalci – skupaj s kratko debato ter predstavitvijo ukrepov sheme Jamstvo za mlade,

– neformalno mreženje in druženje.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenijebo na delavnici predstavila pojav prekarnega dela, ki je močno razširjen med mladimi, ki pa o tej tematiki niso dobro informirani – niti, ko posledice prekarizacije občutijo na lastni koži. Namen delavnice je informiranje mladih o dostojnem in prekarnem delu ter jih opolnomočiti v njihovem iskanju zaposlitve / pri opravljanju njihovega dela.

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.

Več o projektu na:www.junakizaposlovanja.si

Dodatne informacije: jamstvo@sindikat-zsss.si, 031 709 093, www.junakizaspolovanja.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa