Akcija “Očistimo Slovenijo 2018”

Ekologi brez meja mladinske centre vabijo, da se pridružite akciji Očistimo Slovenijo 2018, ki bo letos potekala 15. septembra 2018, ko se bo v enem dnevu združilo več kot 370 milijonov ljudi iz 150 držav sveta.

Tokratni poudarek je bolj kot čistilnim akcijam posvečen ozaveščanju o preprečevanju nastajanja odpadkov že pred in tudi po sami akciji. Čeprav imamo v Sloveniji tradicijo spomladanskih čistilnih akcij, se nam zdi prav, da to svetovno pobudo podpremo in ta dan izkoristimo za aktivnosti za naše skupno dobro. V nekaterih občinah bodo izvedli čistilne akcije, drugje bodo urejali sprehajalne in učne poti, spet drugje bodo urejali parke, otroška igrišča, izvajali okoljevarstvene delavnice in predavanja.

Mladinski centeri ste pomembna podpora, prostor in priložnost za mlade, da lahko ti z vašo pomočjo uresničijo svoje zamisli in prispevajo k razvoju  lokalne skupnosti.  V sklopu Akcije lahko prevzamete lokalno pobudo za kakršnekoli aktivnosti, ki bodo povezale zagnane mlade v vašem lokalnem okolju in se na ta način pridružite pomembnemu dnevu za ohranitev našega planeta.

Skupna prizadevanja lahko podprete na naslednje načine:

– Prevzamete koordinacijo aktivnosti v vaši občini.

– Pomagate posodobiti register divjih odlagališč.

– Pomagate pri izvedbi posameznih organizacijskih aktivnosti.

– O akciji obvestite vse svoje člane.

– Pomagate pri promociji in informiranju v vašem kraju.

 Za več informacij se lahko obrnete na Ekologe brez meja ali organizatorje na 2018@ocistimo.si.

 Skupaj smo lahko močnejši!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa