Aktivna in pestra jesen pred vrati Mreže MaMa

Poletje je že (skoraj) za nami, ekipa Mreže Mama pa že pripravlja aktivnosti, ki nas čakajo v prihodnjih mesecih. V nadaljevanju smo za vas pripravili kratek pregled dogodkov, ki bodo popestrili začetek jeseni in publikacij, ki so nastale v okviru naših projektov Erasmus+.

Pomembni datumi, ki si jih morate zabeležiti v beležkah Mreže MaMa

V septembru zaključujemo projekt MLADIM, zato skupaj z ostalimi organizacijami iz sektorja v četrtek, 13. septembra 2018, pripravljamo Zaključno konferenco projektov Javnega razpisa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposljivost 2016-2018«, Mladimo prihodnost. Na konferenci bodo predstavljeni rezultati nacionalnih mladinskih projektov s področja zaposlovanja mladih, pa tudi različni programi, priročniki, spletna orodja in metode mreženja, namenjene mladim iskalcem zaposlitve. Vabimo vas, da se prijavite na konferenco, na kateri bodo prisotni predstavniki države in EU in podate konkretne predloge in usmeritve, kako izboljšati situacijo v mladinskem sektorju. Več o programu in prijavah izveste tukaj.

Med 8 in 9. novembrom ekipa Mreže MaMa pripravlja drugi letošnji Klub MaMa 2018, kjer bomo obravnavali temo kvalitete mladinskega dela v Sloveniji.  Kot vedno se bomo potrudili za zanimiv program z raznimi delavnicami in drugimi aktivnostmi,  skupaj pa bomo pregledali tudi realizacijo letnega delovnega načrta in osnutek načrta za leto 2018. Program sledi kmalu, vi pa si že danes zabeležite datum.

Urad RS za mladino v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije 22. novembra 2018 na Brdu pri Kranju pripravlja letni posvet mladinskega sektorja 2018, ki je namenjen vsem mladinskim delavcem in vodjem mladinskih centrov. Letošnji posvet bo namenjen pogovorom o vprašanjih, povezanih s kakovostjo v mladinskem delu. Organizatorji želijo na posvetu predstaviti čim več primerov  dobrih praks, zato vas spodbujamo, da dobre prakse, ki ste jih delili tudi v Zborniku dobrih praks, predstavite drugim organizacijam v mladinskem sektorju in tako prispevate k večji prepoznavnosti in vidnosti mladinskega dela v mladinskih centrih. Primere dobrih praks lahko prijavite preko elektronske prijavnice do 17. septembra 2018.

Z začetkom novega šolskega leta bomo na Mreži MaMa že v septembru, v sodelovanju z Družbo Zeos, pričeli  z ozaveščanjem mladih na področju okoljske tematike, vas pa vabimo, da se v soboto, 15. septembra 2018, pridružite nacionalni pobudi Očistimo Slovenijo 2018, ki bo pod geslom “Še zadnjič” potekala v organizaciji Ekologov brez meja.

Zanimive publikacije, ki so vredne vašega branja…

Zaključek projekta Mladim bomo obeležili tudi z izdajo publikacije 50-ih dobrih praks članic Mreže MaMa, ki smo jo soustvarili skupaj z mladinskimi centri. Uporabna in slikovita publikacija Zbornik dobrih praks v mladinskih centrih, predstavlja pomemben prispevek pri prepoznavnosti in vidnosti mladinskega dela v lokalnem okolju in na nacionalni ravni, hkrati pa služi kot pomembno orodje, preko katerega se lahko mladinski delavci učimo drug od drugega in delimo naše dobre prakse. Publikacija si lahko ogledate tukaj.

V sklopu projekta Socialno vključevanje v mladinskih centrih,  Mreža MaMa med 1. in 8. oktobrom v Celjskem mladinskem centru pripravlja mednarodni trening, na katerem bo v osredju teorija socialnega vključevanja mladih in predstavitev dobrih praks, ki se na tem področju že izvajajo v našem prostoru. Udeleženci projekta bodo sodelovali pri razvijanju strateških usmeritev, ki bodo služile kot pomoč pri razvijanju programov mladinskih centrov in tudi mladinskih centrov kot vključujočih se organizacij (razvijanje programov za in z mladimi, ki jim grozi ali so socialno izključeni). V kolikor bi želeli sodelovati lahko program in prijavnico najdete tukaj.

V okviru projekta Reyion, kjer je Mreža Mama sodelovala kot partnerska organizacija smo oblikovali Priročnik za mladinske organizacije: oblikovanje in upravljanje mladinskih pobud. Priročnik lahko mladinskim delavcem pomaga pri oblikovanju in upravljanju mladinskih pobud na podeželju, primeren pa je tudi za mlade, ki nameravajo pridobiti kompetence pri ustvarjanju združenj ali pobud za razvoj mladinskega sektorja v različnih okoljih. Več

Ob zaključku projekta Youth Coaliton: West Balkan Window, ki smo ga na Mreži MaMa izvajali v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Bosne in Hercegovine ter Srbije, pa je nastal Priročnik za socialno vključevanje in strukturirani dialog v mladinskem delu. Vabimo vas, da prelistate priročnik in preverite dobre prakse, ki so jih na področju socialnega vključevanja mladih razvile partnerske organizacije iz Bosne in Hercegovine ter Srbije. Več

Za več informacij nas lahko pokličite na številko 030 618 628 ali nam pišete na info@mreza-mama.si.

NAČRT AKTIVNOSTI JAN- DEC 2018

 

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa