Alternativne oblike zaposlovanja mladih

Scheduled Naslovnica Novice

Bliža se lokalni dogodek, v okviru projekta, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost ter so namenjeni mladim in delodajalcem – pripravljajo ga v Murski Soboti.

Dogodek bo potekal v prostorih Mladinsko informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota, 11.02.2017, s pričetkom ob 16.00 uri.

Mladi ambasadorji pripravljajo  delavnico ZA dostojno delo,  predvajanje dokumentarca o željah mladih z analizo stanja, ki bo odlično izhodišče za debato o alternativnih oblikah zaposlovanja mladih. Sledi tudi kratka predstavitev mladega podjetnika in njegove poklicne poti, neformalno mreženje in druženje ter koncert glasbene skupine.

Lokalni ambasadorji sporočajo: »V okviru celotnega dogodka bomo govorili predvsem o ukrepih in možnostih za izboljšanje položaja mladih. Rdeča nit dogodkov bo pogled mladih na zaposlovanje, analiza stanja, alternativne oblike zaposlovanja ter kreativne delavnice za lažjo pripravo na iskanje zaposlitve.«

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije bo na delavnici predstavila pojav prekarnega dela, ki je močno razširjen med mladimi, ki pa o tej tematiki niso dobro informirani – niti, ko posledice prekarizacije občutijo na lastni koži. Namen delavnice je informiranje mladih o dostojnem in prekarnem delu ter jih opolnomočiti v njihovem iskanju zaposlitve / pri opravljanju njihovega dela.

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiZavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa