Bodimo solidarni – poziv prostovoljcem

Organizacije in prostovoljce v mladinskem sektorju Urad RS za mladino vabi, da se odzovejo pozivu za pomoč pri preprečevanju širjenja COVID-19.

“V danih okoliščinah, ko se srečujemo z drastičnimi spremembami v našem vsakodnevnem javnem življenju zaradi soočanja s širitvijo bolezni COVID-19 in ko je solidarnost in medsebojna pomoč še toliko bolj potrebna, je prav, da vsak po svojih močeh prispevamo k umiritvi in rešitvi nastale situacije. Številni se zaradi narave njihove službe in sprejetih ukrepov soočajo z vprašanjem varstva svojih otrok. Dajmo jim pri tem pomagati,” poziva Tin Kampl, direktor Urada RS za mladino.

V okoliščinah hitrega širjenja  nalezljive bolezni COVID-19 Vlada Republike Slovenije sprejema številne ukrepe z namenom preprečevanja njenega širjenja, ki močno vplivajo na vsakodnevno javno življenje. Eden izmed ukrepov je tudi prepoved zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih zavodih, ki začne veljati z današnjim dnem, 16. marcem 2020. Do nadaljnjega je ukinjeno tudi kakršnokoli organizirano varstvo otrok, saj je širjenje virusa COVID-19 najintenzivneje prav preko najmlajših, neposredno ogroženo pa je tudi vse zaposleno osebje.

“Mladinski sektor se je v preteklosti že večkrat izkazal s svojim socialnim čutom, nesebičnostjo in solidarnostjo. Tudi tokrat verjamemo, da smo tega sposobni. Zato vas vabimo, da se organizacije ter prostovoljke in prostovoljci odzovete povabilu ter javite občinskim štabom civilne zaščite in tako prispevate k temu, da se naša življenja čim prej vrnejo v ustaljene tirnice” so zapisali na Uradu.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec ob tem lepo prosi za razumevanje in vse iskreno naproša, da navodilu v celoti sledijo in dodaja: »Le če bomo dosledno izvrševali navodila, bomo Slovenke in Slovenci premagali tudi to izredno situacijo, ki je, verjamem, za vse nas skrajno neprijetna in težka. Toplo naprošam vse tiste, ki lahko družinam z otroki, ki potrebujejo varstvo, priskočite na pomoč pri varovanju njihovih otrok – še posebej imam v mislih otroke, katerih starši morajo biti v službah po bolnišnicah, policiji in vojski – da to storite. To naj niso starejši ljudje oziroma tisti, ki so v primeru korona virusa v rizični skupini.«

Pokažimo solidarnost in pomagajmo, kjer in kakor lahko. Vaša pomoč je zelo zaželena tudi pri drugih opravilih, tistim, ki pomoč v tem trenutku najbolj potrebujejo – ljudje, ki so v izolaciji ali samoizolaciji, starejšim, ter vsem ostalim pomoči potrebnim, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci opravili nakupe osnovnih stvari.

Vir: Urad RS za mladino

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa