Bodoči mariborski ekonomisti v iskanju rešitev E-cikliranja

Ekipa projekta LIFE je skupaj z dijaki Srednje ekonomske šole Maribor v torek, 4. aprila 2017, izvedla delavnico “E-odpadki in naše okolje” in s tem napovedala lansiranje uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v okolici Maribora.

Če si inovativen in razumljiv, E-cikliranje ti je motiv!

Bodoči mariborski ekonomisti so se tekom debate o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami seznananili s pomembnostjo E-cikliranja  e-odpadkov in odpadnih baterij. Skupaj so iskali konkretne rešitve, ki bi pripomogle k večji ozaveščenosti na področju e-cikliranja in svoje ideje tudi predstavili. Izvedli so tekmovanje v kvizu in iskali ideje za slogane- stavke, ki potrošnike pozivajo k E-cikliranju.

 E-cikliranje je za stare in mlade, poskrbimo, da narava ne razpade!

Al si star, al si mlad, vsak ma čisto okolje rad, zato E-cikliraj in naravne rekorde podiraj!

1, 2, 3 – E-cikliraj tudi ti in bodi z nami-i-i-i!

Dijaki so po koncu delavnice predstavili svoje ideje k izboljšanju E-cikliranja v svoji okolici in poudarili, da so sicer veliko predstavljenega gradiva na dogodku že poznali, a so se strinjali, da je znanje vedno dobro utrjevati.

Delavnico je izvedla družba ZEOS, d.o.o. v sodelovanju z nami, Mladinsko mrežo MaMa v okviru projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj. Moderatorji dogodka Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Urban Krevl in Kaja Čop (Mladinska mreža MaMa) te Marja Guček in Tea Meško (Mladinski kulturni center Maribor) pa so bili dijakom v pomoč in spodbudo.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa