Delavnice Izzivi mladim v polnem teku

Javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru svoje blagovne znamke Mladim se dogaja izvaja program, ki predstavlja podlago za sistematično spodbujanje sodelovanja mladih s podjetji. Namen projekta Izzivi mladim je mlade med 15. in 29. letom starosti spodbuditi k ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti ter razvijanju spretnosti, ki bodo vplivale na njihov nadaljnji osebni in poklicni razvoj, podjetjem pa dati možnost pridobitve novih, svežih idej za rešitev njihovega izziva.

Za nami je že kar nekaj delavnic Izzivi mladim.

Začeli so 3.9. v Ajdovščini. Podjetja, ki so sodelovala z mladimi so bila: Pilonova galerija Ajdovščina, Šapla d.o.o., TU d.o.o., Koda d.o.o., Štefka Tomažič s.p., Petrič d.o.o. in Lokalni Ajdovščina – zavod v ustanavljanju.

O tem, da je se ji je z delavnico odprl širši pogled je razlagala ena izmed udeleženk, ki je dodala: “Gotovo sem dobila veliko novih izkušenj iz področja trženja, ki ga prej nisem tako dobro poznala…” “Veliko nas je naučilo delo v skupini z ljudmi iz različnih področji,” so splošne vtise strnili udeleženci, hkrati pa so bili zadovoljni tudi predstavniki podjetji. Predstavnica Pilonove Galerije je dejala: “Dre za edinstveno izkušnjo, kjer lahko mladi poskušajo s svojimi novimi idejami doprinesti dodano vrednost nekemu okolju, kjer delujejo. ”

KOPER

Delavnice Izzivi mladim v Kopru

Med dogajanjem v Ajdovščini, pa se je 7.9. začelo tudi v Kopru. Podjetja, ki so sodelovala z mladimi so bila: Toring turbine d.o.o., Snježana Muzica s.p. Koper, UIP d.o.o. in Energetik, Silvano Bizjak s.p. Izola.

V Kopru so pripravljali model spodbud za mlade na Primorskem, da bodo vsako leto ustvarili vsaj 50 startup timov, se ukvarjali z zasnovo novega/inovativnega modela univerzalnega globalnega spletnega trženja za novo generacijo turbin enega izmed podjetji, definirali poslovni model svetovanja/nudenja raznih storitev v prelomnih situacijah strank in se ukvarjali z izdelavo poslovnega modela patentirane toplotne črpalke nove generacije za ogrevanje in hlajenje prostorov.

SLOVENJ GRADEC

Med obiskom enega izmed podjetji v Slovenj Gradcu.

V Slovenj Gradcu so z delavnicami pričeli 21.9. Podjetja, s katerimi so lahko mladi sodelovali so bila: Mesarija in gostinstvo Lečnik d.o.o., NIEROS Metal d.o.o., MOCIS, PIN Igor Fujs s.p., ZIP Center d.o.o., Duler d.o.o. in Kontesa d.o.o.

Med drugim so preko delavnic v Slovenj Gradcu mladi iskale načine, preko katerih bi lahko mladi sodelovali s podjetji, da bi tudi tako lahko kompetence mladih približali potrebam koroških in šaleških podjetij. Tudi na teh delavnicah so mladi delovali na področju trženja, izdelave poslovnih modelov, itd.

MURSKA SOBOTA

Delavnice Izzivi mladim v Murski Soboti

V Murski Soboti so z delavnicami pričeli 15.9. Podjetja, s katerimi so lahko mladi sodelovali so bila: Ljudska univerza Murska Sobota, Titera d.o.o. in LEK Veterina.

Predstavnica Ljudske univerza Murska Sobota je povedala, da so bili žepred začetkom precej radovedni, kakšne ideje bodo sproducirali mladi. Dobili so izziv v iskanju atraktivnih vsebin za lokacijo vTešanovcih, ki je prazna in po besedah predstavnice Ljudske univerze so s pomočjo idej mladih že naredili korak naprej,povečali aktivnosti na spletnih omrežjih in okrepili iskanje novih najemnikov, ki bi prinesli nova sredstva, ta pa bi lahko bila namenjena tudi drugim idejam, ki so jih prispevali mladi.

Trenutno še vedno potekajo delavnice v Mariboru, Žalcu, Trbovljah in Novem mestu.

V nadaljevanju pa med drugim sledijo tudi delavnice v Ljubljani, Kranju, Ptuju in Domžalah.

Več informacij najdete na spletni, fb strani projekta in med našimi napovedmi.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa