Deljenje dobrih praks mladinskega dialoga

Vsi, ki na takšen ali drugačen način delujemo v mladinskem sektorju, smo se zagotovo že srečali s pojmom mladinskega dialoga, ki mladim omogoča stik in dialog z odločevalci ter pomembno spodbuja aktivno državljanstvo mladih.

Mladinski svet Slovenije si želi zabeležiti čim več primerov dobrih praks izvajanja mladinskega dialoga z odločevalci, zlasti na področju spodbujanja participacije in aktivnega državljanstva mladih. Dobre prakse bodo uporabili pri oblikovanju poročila, ki bo v okviru Evropske mladinske konference v Sloveniji septembra 2021 analizirano in uporabljeno kot vsebina za Resolucijo Sveta EU, ki jo bodo evropski ministri za mlade sprejeli novembra 2021.

V kolikor ste v vašem mladinskem centru že izvajali aktivnosti mladinskega dialoga, ki bi jih izpostavili kot primere dobrih praks, vabljeni, da izpolnite obrazec na tej povezavi

Osrednja tema 8. cikla mladinskega dialoga, ki se je začel julija 2020, je 9. evropski cilj mladih “Prostor in participacija za vse” pod naslovom Evropa za mlade – Mladi za Evropo: prostor za demokracijo in participacijo.

Več o mladinskem dialogu, evropskih ciljih mladih in strategiji EU za mlade si lahko preberete tukaj, več o 9. evropskem cilju mladih “Prostor in participacija za vse” pa tukaj.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa