Digitalne kompetence so prihodnost zaposlovanja

Prvi teden februarja je v organizaciji Mreže KROJ – mladinske mreže za karierni razvoj, potekal Karierni teden 2019. V sredo, 6. februarja 2019 je Mreža MaMa v sklopu Kariernega tedna na kariernem središču Zavodu RS za zaposlovanje Ljubljana izvedla delavnico na temo digitalnih kompetenc, ki je bila namenjena brezposelnim mladim, ki vsakodnevno uporabljajo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo.

V prvem delu delavnice so se mladi spoznali z delovanjem Mreže MaMa in možnostmi, ki jim jih ponuja program Erasmus+. Drugi del delavnice je bil namenjen raziskovanju ključnih kompetenc vseživljenjskega učenja s poudarkom na informacijsko-komunikacijskih kompetencah. 

Mladi so raziskovali po področjih digitalnih tehnologij, ki jih že poznajo, od družbenih omrežij do bolj zahtevnih aplikacij ter odkrivali katera znanja pridobivajo z uporabo le-teh. Zadnji del delavnice je bil namenjen viharjenju in nabiranju idej, kako lahko mladi digitalne kompetence, ki jih pridobivajo z vsakodnevno uporabo sodobnih tehnologij, uporabijo pri razvijanju svoje kariere.

Več o aktivnostih Mreže Kroj v sklopu kariernega tedna si lahko preberete na spletni strani Mreže KROJ.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa