Drugo transnacionalno srečanje v sklopu projekta ReYion

Drugo transnacionalno srečanje v sklopu projekta ReYion, ki je financiran v okviru  Key Action 2 Erasmus+ programa Evropske komisije, bo potekalo v Pragi med 17. 9. 2017 in 20. 9. 2017.

Transnacionalnega srečanja se bo udeležilo 5 predstavnikov strateških partnerjev, ki so v zadnjih mesecih delali na ustvarjanju različnih učnih gradiv, osredotočeni na podporo mladim pri ustanavljanju, upravljanju in profesionalizaciji mladinskega sektorja na ruralnih območjih.

Poleg spremljanja projekta in izboljšanja omenjenih rezultatov bo srečanje uporabljeno tudi za oblikovanje programa transnacionalnega izobraževalnega tečaja za facilitatorje, ki ga bo gostila Mreža MaMa med 14. 10. 2017 in 20. 10. 2017 v Sloveniji. Cilj izobraževalnega tečaja je zagotoviti, da 11 mladinskih delavcev pridobi znanje in veščine, ki so potrebne za uporabo  učnih gradiv, ki jih bodo projektni partnerji ustvariti in kako ta učna gradiva preizkusiti na lokalni ravni v sodelovanju z mladimi.

 

ReYion: Rural Empowerment through Youth Initiatives and Organisations Networking je 19-mesečno strateško partnerstvo, ki je voden s strani španske organizacij, strateški partnerji projekta pa so Zavod Mladinska mreža MaMa (Slovenija), Komunikujeme o.p.s. (Češka), European Institute for Local Development (Grčija) in Associazione di Promozione Sociale Futuro Digitale (Italija). Glavni namen projekta je, s pomočjo organizacij iz različnih držav, razviti mladinski sektor na ruralnih območjih, spodbujati k ustvarjanju novih učnih gradiv ter k izmenjavi dobrih praks v zvezi z usposabljanjem mladih na ruralnih območjih.

 

Vse aktivnosti projekta lahko spremljate tudi na spletni strani in na facebook strani.

Kontakt: 00386/ 40 760 795 info@mreza-mama.si, nina.babic@mreza-mama.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa