E-cikliraj delavnica v Zrečah

V sredo 10. oktobra smo na Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče izvedli novo delavnico za mlade z naslovom “E-odpadki in naše okolje.”

Na dogodku so dijaki iskali nove ideje s področja e-odpadkov in odpadnih baterij, ki so jih na koncu tudi predstavili vsem zbranim.

Tekmovali so v kvizu in pisali nove slogane – stavke, ki pozivajo k E-cikliranju, tako so nastali:

E-ciklirajte vsi in svet bo lepši, kot bi rekli 1,2,3.

Ali smo stari, ali mladi, E-cikliramo, ker imamo naravo radi.

E-cikliraj, varuj sebe, varuj okolje.

Ni važno koliko si star, važno da E-cikliranje tvoj je dar.

Da je vse skupaj gladko potekalo, so poleg povezovalke Urše Dolinšek in moderatorke Branke Biček Bizant (ZEOS, d.o.o.) skrbeli tudi naša vodja projektov Laura Krančan (Zavod Mladinska mreža MaMa) in Nataša Hrup ter Aleš Sušak (Mladinski center Dravinjske doline). Mladi E-ciklatorji so dogodek zaključili s svežimi idejami, ki ga bodo lahko širili med ostalimi občani in tako pripomogli k E-cikliranju v svojih krajih.

V družbi ZEOS, d.o.o. so z januarjem 2016 pričeli z izvajanjem petletnega ozaveščevalnega projekta na področju pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami z naslovom LIFE Gospodarjenje z e-odpadki in s sloganom E-cikliraj. Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje in prostor RS. V sklopu projekta vzpostavljajo potrošniku prijazno mrežo zbiranja e-odpadkov in odpadnih baterij, med drugim tudi postavitev uličnih zbiralnikov na ekološke otoke in druge lokacije širom Slovenije. Organizirali bodo več spremljevalnih aktivnosti, kot recimo te delavnice v sodelovanju z Mrežo MaMa, saj želijo občanom predstaviti projekt, omogočiti prijaznejša in dostopnejša mesta za oddajanje e-odpadkov in odpadnih baterij in jih hkrati seznaniti, zakaj je pravilna oddaja tovrstnih odpadkov pomembna za okolje.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa