“E-cikliraj naprave, za zdravje narave!”

V četrtek, 4. oktobra 2018, je ekipa Mreže MaMa v sodelovanju z Družbo Zeos d.o.o. obiskala dijake 1. letnika na Gimnaziji Litija, ki so se na zabaven in zanimiv način spoznali z e-odpadki in odpadnimi baterijami in vsemi lokacijami za njihovo oddajo.

Mlade je popeljal v svet E-cikliranja informativen kviz, poleg tega so izdelovali tudi zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Na koncu dogodka so iskali tudi slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in oblikovali naslednje:

– Ni važno, kdo si, kje, si, kaj si – E-cikliraj naprave, za zdravje narave!
– Bodi kul, manj električnih naprav kupuj, potem pa E-cikliraj in tudi maturiraj!
– E-cikliraj okolje, za vse renoviraj!

Dijakom so bili na dogodku v pomoč moderatorji: Urša Dolinšek iz družbe ZEOS, d.o.o., Urban Krevl iz Zavoda Mladinska mreža MaMa ter Tjaša Vidregar iz MC Litija.

Nekateri dijaki so že poznali ulične zbiralnike, navdušeni so bili nad dejstvom, da se v 500-ih mobilnih telefonih nahaja toliko zlata, da lahko iz njega naredimo en zlat prstan ter pokazali tudi izjemno kreativno žilico pri izdelavi plakatov. Obljubili so, da bodo po delavnici še bolj zavzeto skrbeli za naše okolje.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa