“E-cikliraj z glavo in čuvaj naravo!”

V mesecu oktobru smo na Mreži MaMa z družbo ZEOS, znova ozaveščali mlade o pravilnem ravnanju z e-odpadki.  Tako smo se v sredo, 17. oktobra in v torek, 23. oktobra oglasili na OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, kjer smo skupaj z učenci 9. razredov izvedli dve delavnici »E-odpadki in naše okolje«. Učenci so se na zabaven in zanimiv način spoznali z e-odpadki in odpadnimi baterijami in vsemi lokacijami za njihovo oddajo. Med drugim so ponovili lokacije uličnih zbiralnikov, ki jih je družba v njihovo lokalno okolje postavila že pred dvemi leti, in sicer v občine Hrastnik, Litija, Radeče, Šmartno pri Litiji, Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Mlade je popeljal v svet E-cikliranja informativen kviz, poleg tega so izdelovali tudi zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Na koncu dogodka so iskali tudi slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in oblikovali naslednje:

Mladi E-ciklirajte, starejši zbirajte in stare baterije pobirajte!
Izumrtje bo kasneje, če E-cikliranje ne bo imelo meje!

E-cikliraj z glavo in čuvaj naravo!
E-cikliraj in čisto naravo promoviraj!
Z glavo za naravo, E-cikliraj, da vse čisto bo postalo!
E-cikliraj, pravilne odločitve izbiraj!

Dijakom smo bili na dogodku v pomoč moderatorji: Urša Dolinšek iz družbe ZEOS, d.o.o., Urban Krevl in Sara Žvikart iz Zavoda Mladinska mreža MaMa ter Janez Ulaga iz KSP Hrastnik d.d..

Učenci so bili za tematiko izredno zainteresirani, pokazali so, da lahko v zelo kratkem oblikujejo izredno zanimive in tudi za oko lepe plakate. Veliko jih je že poznalo lokacije uličnih zbiralnikov za stare aparate in obljubili so, da bodo odslej tudi druge ozaveščali o temi, ki so jo na delavnici podrobneje spoznali.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa