“E-cikliraj za zabavo in boljšo naravo!”

Pred pol leta so v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sv. Tomaž organizatorji projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, družba ZEOS, d.o.o. postavili ulične zbiralnike za stare aparate. Tokrat so se skupaj z ekipo Mreže MaMa ponovno oglasili v občini Ormož, kjer so za mlade gimnazijce izvedli dve eko delavnici. Dijaki so se tako na zabaven in zanimiv način spoznali z e-odpadki in odpadnimi baterijami in novimi lokacijami za njihovo oddajo.
Mlade je popeljal v svet E-cikliranja informativen kviz, poleg tega so izdelovali tudi zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Na koncu dogodka so iskali tudi slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in oblikovali naslednje:

Izdelava plakata.

– E-cikliraj zase, E-cikliraj za vse, da svet bo lepši, še bolj kot prej!
– E-cikliraj, zmanjšaj porabo in živi z naravo!
– Strategiraj in zbiraj, E(re)-cikliraj!
– E-cikliraj za zabavo in boljšo naravo!
– E-cikliraj, re-cikliraj, e-odpadke skrbno zbiraj!
– Čas teče, zemlja se vrti, z E-cikliranjem svetu pomagajmo mi!
– Stari ali mladi, E-ciklirajmo vsi radi!
– E-cikliraj, zbiraj, odpadke pobiraj, lumpe nadiraj, napake zatiraj!

Dijakom so bili na dogodku v pomoč moderatorji: Urša Dolinšek iz družbe ZEOS, d.o.o., Urban Krevl, Laura Krančan in Kaja Čop iz Zavoda Mladinska mreža MaMa ter Judita Jurkovič iz Komunalnega podjetja Ormož d.o.o..
Na obeh delavnicah so dijaki vneto sodelovali in pokazali svoj izjemen timski duh, saj so skupaj izdelali tudi na pogled lepe plakate, prav tako pa so ob zaključki izpostavili nekaj pomembnih informacij, ki so jih na novo pridobili na dogodku, kot npr. razliko med žarnicami in sijalkami, kako ravnati v primeru, če se sijalka razbije ipd..

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa