E-ciklirali tudi v Škofji Loki

V sklopu lansiranja uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občine Radovljica, Bled, Gorje, Škofja Loka, Železniki in Gorenja Vas – Poljane so se dijaki iz Dijaškega doma Škofja Loka na delavnici »E-odpadki in naše okolje« seznanili z nastajajočo infrastrukturo oddajanja tovrstnih odpadkov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja. Dogodek se je zgodil včeraj v Dijaškem domu Škofja Loka pod vodstvom organizatorjev, družbe ZEOS, d.o.o., v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj.

Prihodnost lepša bo, če E-ciklirata staro in mlado!,
E-cikliraj e-opremo, da v čisto okolje gremo! in
E-odpadke pobiraj in E-cikliraj, za čisto okolje, da bomo vsi dobre volje!
(Slogani, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in so jih izumili dijaki na tokratni delavnici, na kateri so tekmovali tudi v kvizu.)

Udeleženci so se na dogodku seznanili z vsemi zbirno-predelovalnimi skupinami e-odpadkov in odpadnih baterij, s pomembnimi aktivnostmi projekta in zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Spoznali so lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Dotaknili pa so se tudi obdelave in ponovne uporabe tovrstnih odpadkov.

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so dijaki tokrat iskali s pomočjo predstavnice družbe ZEOS, d.o.o. Urše Dolinšek in moderatorjev: Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa) ter Janez Štalec (Loška Komunala, d.d. Škofja Loka).

Delavnica je bila druga aktivnost od sklopa načrtovanih dogodkov v okviru postavitve uličnih velikanov v zgoraj omenjenih občinah, katerih lansiranje se je zgodilo v ZC Radovljica 21. oktobra 2016.

Dogodek so dijaki zaključili z željo, da bi čim več njihovih vrstnikov boljše skrbelo za okolje in posledično tudi E-cikliralo.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa