“E-odpadki in naše okolje”

Preden šole do septembra zaprejo vrata in dijaki Šolskega centra Kranj pričnejo z dvema brezskrbnima mesecema počitnic, smo jih v sredo, 21. junija 2017 – ekipa Mreže MaMa in Urša Dolinšek obiskali že na drugi delavnici “E-odpadki in naše okolje, katere organizator je družba ZEOS, d.o.o. Dogodek je bil izveden pod njihovim projektom LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj.

Delavnica E-cikliraj v Šolskem centru Kranj.

Na delavnici so dijaki razpravljali o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami. Udeleženci so se na dogodku na petih omizjih seznanili z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Mladi so iskali odgovore ter rešitve na področju e-odpadkov, ki so jih na koncu tudi predstavili vsem zbranim. Tekmovali so v kvizu in iskali ideje za slogane – stavke, ki pozivajo
potrošnike k E-cikliranju, kot so:

E-cikliraj in naravi profitiraj!
 E-cikliraj, narave ne zaviraj, človeštvo tako podpiraj!
 E-cikliraj, elektroniko zbiraj, narave ne ubijaj, človeštvo podpiraj!

Moderatorji dogodka Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Urban Krevl, Kaja Čop in Nina Babić (Zavod Mladinska mreža MaMa) so bili dijakom na delavnici v pomoč in so jih usmerjali proti pravim odgovorom. Na dogodku so med drugim prišli do zaključka, da bi jih k zmanjševanju pogostosti nakupa prepričale bolj kvalitetne naprave, menijo pa tudi, da bi moralo čim več posameznikov dobiti informacije, zakaj je ločevanje teh odpadkov tako pomembno (torej, da z neprimernim odlaganjem povzročimo okoljsko škodo ter s ponovno uporabo surovin v odsluženih aparatih poskrbimo za varovanje naravnih virov).

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa