Eko delavnica v Kamniku v čast novim uličnim zbiralnikom

Pred nastopom poletnih počitnic je Mreža MaMa skupaj z družbo Zeos d.o.o., z namenom ozaveščanja mladih o nevarnih e-odpadkih, obiskala dijake v Kamniku. Delavnica “E-odpadki in naše okolje”, ki je potekala v petek, 16.junija 2017, na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra, je pospremila nedavno predajo uličnih zbiralnikov za stare aparate in baterije občinam Kamnik in Komenda. Dijaki so se na dogodku spoznali z novo lokalno pridobitvijo in pomembnostjo pravilnega ravnanja s starimi napravami, ki jih več ne potrebujemo ali niso več delujoče.
Delavnico je izvedla družba ZEOS, d.o.o. v sodelovanju z Zavodom Mladinska mreža MaMa v okviru projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj. Vodja in moderatorji dogodka Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa), Admir Betić (Publicus, d.o.o. Ljubljana) in Neža Vavpetič (MC Kotlovnica Kamnik) so dijake na zabaven, a poučen način popeljali v svet e-odpadkov.

Delavnica “E- odpadki in naše okolje”.

Dijaki so se pogovarjali o tem, kako zmanjšati vpliv tovrstnih odpadkov na okolico in se učili pravilnega ravnanja z njimi. Dogodek je popestril kratek kviz, pri katerem so se mladi preizkusili v znanju s področja odpadkov, na koncu pa so se domislili nekaj sloganov – stavkov, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju, kot so:

E-ciklirajo stari, E-ciklirajo mladi, ker naš planet imajo vsi radi!

 Počutite se sveže, kot mi, E-ciklirajte tudi vi!

Stari, mladi, E-ciklirajte in pridno e-opremo nabirajte!

Vsi od 1 do 100, E-cikliramo lahko!

Dogodek je zaključilo fotografiranje izdelanih plakatov s pomočjo fotostojnice in razglasitev zmagovalne skupine. Dijaki so izkazali interes do varovanja okolja, saj so naredili inovativne in poučne izdelke.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa