EU DOGODKI PO SLOVENIJI EU SI TI

Leto 2013 je bilo v znamenju in duhu evropskega državljanstva.

Evropska unija praznuje 20. obletnico uvedbe evropskega državljanstva z Maastrichtsko pogodbo, ki je začela veljati 1. decembra 1993. Evropsko državljanstvo ali državljanstvo Unije v 20. členu Pogodbe o delovanju Evropske unije pripada vsem državljanom  in državljankam držav članic ter jim zagotavlja dodatne pravice.

Projekt EU dogodki po Sloveniji, pod sloganom EU Si ti, je potekal od februarja do novembra 2013 pod okriljem  Upravljavskega partnerstva med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom, katerega glavni cilj je usklajeno komuniciranje o evropskih zadevah. Mreža MaMa je bila izvajalka tega projekta. Z organizacijo EU dogodkov po Sloveniji, predvsem v lokalnih okoljih, smo približali EU pravice evropskim državljanom in državljankam ter jim s tem olajšali uveljavljanje njihovih pravic do prostega gibanja in prebivanja na ozemlju držav članic EU.

V vse dogodke na terenu smo v regijah vključili mladinske centre, ki so nam bili zanesljiv in relevanten sogovornik na terenu in pri izvedbi dogodkov. V obliki tematski dni, posvetov na pravice EU državljanov, interaktivnih dni in aktualnih evropskih vsebin bomo v letu 2013 organizirali 29 dogodkov po vsej Sloveniji.

Ponosni smo, da smo v evropskem letu državljanov za organizirali 29 dogodkov, obiskali 15 slovenskih mest in vse slovenske regije, gostili več kot 100 strokovnjakov, govorcev in organizacij ter se srečali z več kot  10 000 državljani.

Svoj kraj, mesto ali temo lahko prevrite na: www.eu–dogodki.si, vtise s terena pa si pogledate v zaključnem videu. Več o evropskem letu državljanov in še vedno aktualnih aktivnostih, pa si lahko preberete na spletni strani Evropskega leta državljanov ter aktivno sodelujete pri oblikovanju evropske prihodnosti.

Več informacij: uros.skrinar@mreza-mama.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa