Evropsko leto mladih v Ajdovščini: Skupna klopca

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina te vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V AJDOVŠČINI: SKUPNA KLOPCA, pobudo mladih, delavnico in dialog, ki bo potekal v sredo, 8. junija 2022, ob 11. uri v Hiši mladih Ajdovščina, Cesta IV. Prekomorske 61a, 5270 Ajdovščina.

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska unija je leto 2022 posvetila mladim in jim ustvarila prostor, da se sliši njihov glas. V Hiši mladih Ajdovščina bomo iz prve roke spoznali možnosti evropskih programov za mlade. V delavnici bomo iskali rešitve za bolj trajnostno in zeleno Evropo in se pogovarjali o pomenu prostorov za mlade in participacije mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik. To je še posebej pomembno v obdobju po epidemiji. Ker se Evropa začne na domačem pragu, bodo mladi imeli priložnost dialoga z vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Jernejo Jug Jerše. V jeseni bodo izsledki delavnic predstavljeni še na dialogu z najvišjimi odločevalci na evropski ravni.

Svečano bomo odprli prenovljeno klopco, ki je nastala na pobudo mladih iz lokalnega Zavoda Beta in v sklopu projekta Garaža za popravilo. Mladi bodo predstavili, zakaj so se odločili za trajnostno prenovo klopce, kako je potekala in kakšne načrte imajo z njo.

PROGRAM DOGODKA V AJDOVŠČINI

11.00-11.30 Skupna klopca – odprtje pobude mladih 

 

11.30-12.30 Predstavitev pomena Evropskega leta mladih in dialog mladih z odločevalci

Jerneja Jug Jerše, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

Predstavnik občine Ajdovščina

12.30-12.45 odmor
12.45-13.00 Kam po izkušnje v EU in zakaj?

Predstavitev izkušnje Erasmus+ MLADINA in Evropske solidarnostne enote iz Mladinskega centra Idrija

13.00-13.15 odmor
13.15-14.30 Delo po skupinah na temo ciljev evropskega leta mladih – oblikovanje izzivov in iskanje rešitev na temo trajnostne in zelene Evrope ter prostorov in participacije mladih
14.30-15.00 Evalvacija in zaključek ob druženju

 

Dogodek v Ajdovščini je del desetih dogodkov po Sloveniji v okviru evropskega leta mladih, ki jih pripravljata Evropska komisija in Mreža MaMa v sodelovanju s partnerji in mladimi. Vljudno vabljeni!

https://europa.eu/youth/year-of-youth_sl, #EuropeanYearofYouth, #EYY2022

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa