Evropsko leto mladih v Kamniku: Zelena točka Evrope prihodnosti

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Kotlovnica Kamnik te vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V KAMNIKU: Zelena točka Evrope prihodnosti, v soboto, 6. avgusta 2022, ob 18.00 uri na prizorišču festivala Kamfest, v bližini glavnega odra.

Evropsko leto mladih bomo praznovali tudi na največjem poletnem kulturnem festivalu v širši gorenjski regiji! Dogodkom z dodano vrednostjo na odrih, ulicah in nepričakovanih lokacijah se pridružujemo z delavnicami na temo trajnostnih usmeritev v zeleno prihodnost Evropske unije. Boš z nami?

V soboto, 6. avgusta, od 18. ure naprej, te čakamo na informativni in interaktivni zeleni točki, kjer se lahko informiraš o priložnostih v evropskem letu mladih in prednostih evropskega državljanstva. V zameno za tvoje razmisleke, prispevke v razpravah in dialogu s tistimi, ki odločajo o naši prihodnosti, ter za igrivo ozaveščanje pa dobiš praktično nagrado. Te zanima več?

Pridruži se nam v središču Kamnika, kjer te na zeleni točki čakajo interaktivne delavnice in poziv k ambasadorstvu trajnostne in zelene Evrope. Na zemljevidu Slovenije lahko izpostaviš izzive in dobre prakse na poti v trajnostno in zeleno prihodnost, na plakate pa zabeležiš izzive in predloge za njihovo premagovanje na ravni Evropske unije. Tudi tvoje razmisleke bomo posredovali odločevalcem. Vključiš se lahko v sproščene razprave o okoljskih temah in načinu življenja za trajnostno in zeleno prihodnost ter o lokalnih praksah spregovoriš z odločevalci. Na družbenih omrežjih lahko sporočiš vrstnikom, kaj ti storiš za okolje. Za zabavno ozaveščanje pa te čaka zelena igra ugibanja pojmov s opisovanjem, risanjem ali pantomimo. Znaš pokazati »okoljska politika«?

Če sprejmeš izziv, nas obišči in postani del soustvarjanja Evrope prihodnosti – zelene, vključujoče in digitalne za vse!

Kaj se bo dogajalo na naši zeleni točki za Evropo prihodnosti z mladimi? Pregled zemljevida Slovenije, definiranje izzivov in iskanje rešitev na evropski ravni na temo trajnostne in zelene Evrope, posvet, digitalni poziv, izmenjava rabljenih reči ter zelena igra. Zabavno in poučno bo!

Z dogodki v okviru evropskega leta mladih skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji spodbujamo prakse za bolj trajnostno in zeleno Evropo ter ustvarjamo prostor za participacijo mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik.

Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji! Vljudno vabljeni!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa